Social

# schimbul 3 #ceahlau #fenomen inedit #muntele ceahlau

Crestinii sarbatoresc pe 6 august Schimbarea la Fata a Mantuitorului. Fenomen inedit pe muntele Ceahlau in aceasta zi

Crestinii ortodocsi si catolici praznuiesc, marti, 6 august, Schimbarea la Fata a Mantuitorului, una dintre cele mai mari sarbatori crestine, cand apostolii se conving ca invatatorul lor este nu numai un prooroc al lui Dumnezeu, ci si Dumnezeu adevarat.

In fiecare an, cu ocazia acestei sarbatori, zeci de curiosi urca pe varful Toaca pentru a vedea cum umbrele muntelui se contopesc intr-o piramida spatiala. Acest fenomen este unic in Romania si, desi are o explicatie stiintifica, misterul nu este trecut cu vederea.

Fenomenul se produce pe muntele Ceahlau in primele zile ale lunii august si capata intensitate maxima in data de 6.

"Varful Toaca are forma de piramida regulata cu baza un patrat, iar sub acţiunea razelor solare dinspre est, are o umbra in forma de triunghi isoscel. Stanca Piatra Ciobanului, fiind mai mica si mai jos, face alta umbra, prelunga. La fel, Piatra Vulcanului si Panaghia.

Peste toate se suprapune lumina ce trece prin saua muntelui. Pe 6 august dimineata, datorita poziţiei soarelui, toate umbrele se unesc la varf si se creeaza o imagine magnifica tridimensionala, ca holograma unei piramide", a declarat Mihai Marin, fotograf care de 15 ani imortalizeaza fenomenul care se produce timp de aproximativ 80 de minute, in diminetile de 6 august, noteaza adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea