Social

# valoare tichete de masa #tichete #tichete de masa

Creste valoarea tichetelor de masa! De cand vei primi mai multi bani

Exista si vesti bune pentru romani. Valoarea tichetelor de masa si de cresa va creste incepand din luna octombrie a acestui an. Astfel, valoarea acestora va creste cu 8, respectiv 10 lei, porivit unui ordin comun al Ministerului Muncii si cel al Finantelor, pulicat joi in Monitorul Oficial. 

Valoarea tichetului de masa este stabilita, potrivit ordinului comun, pentru semestrul II din acest an, incepand cu octombrie 2021. 

“Valoarea nominala a unui tichet de masa nu poate depasi cuantumul de 20,09 lei”, se arata in Ordin. In acelasi document se mai precizeaza si faptul ca valoarea se va aplica si in lunile februarie si martie 2022. 

Conform legii, valoarea nominala indexata a unui tichet de masa se stabileste prin inmultirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masa cu indicele cresterii preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de Institutul National de Statistica, calculat ca raport intre nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice intregi, incepand cu luna februarie 2019, si nivelul mediu al aceluiasi indice pe penultimul semestru, scrie realitatea.net.

Tichetele de cresa reprezinta avantaje salariale, sunt impozabile, dar nu se cuprind in baza de impozitare lunara a contributiilor sociale obligatorii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea