Social

#majorare bonuri de masa #bonuri de masa #tichete de masa

Creste valoarea bonurilor de masa la 15 lei!

Legea tichetelor de masa a fost modificata, deputatii comisiei de munca adoptand un amendament al deputatei liberale Andreea Paul, care a propus cresterea valorii unui tichet de la 9,57 lei, cat prevedea legea, la 15 lei pe zi.

Legea urmeaza sa intre in urmatorul plen al Camerei Deputatilor, dupa care va trimisa spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis.

„4 din 10 romani traiesc in risc de saracie si de saracie extrema, conform datelor oficiale. Circa 2 milioane de romani lucreaza cu salariul minim pe economie si ei sunt principalii potentiali beneficiari, alaturi de ceilalti salariati pe care angajatorul opteaza sa-i stimuleze prin oferirea de tichete de masa. Acest sistem este optional si reprezinta unul din mecanismele motivationale ale salariatilor la dispozitia angajatorilor. Valoarea majorata a tichetului de masa de 15 lei reprezinta echivalentul real al unei mese calde de prinz pentru un angajat si 0,52% din salariul mediu brut pe economie in prezent. Majorarea valorii cuponului de la 9,57 lei in prezent, la 15 lei in urma acestui amendament la lege, reduce costurile cu tiparirea si emiterea tichetelor de masa oferite, iar cuantumul total al tichetelor oferite ramane la optiunea angajatorului” ,a spus Andreea Paul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea