Social

#cresc salariile #crestere pensii #guvern #anunt #pensii

Creste salariul minim! Ce se intampla cu pensiile? Anuntul facut de Florin Citu!

Guvernul a aprobat astazi majorarea salariului minim pe economie. Astfel, salariile minime urmeaza sa creasca in 2021 cu 3%. Te intrebi ce se intampla cu pensiile si daca vor fi majorate cu 40% cum s-a vehiculat? Iata ce a declarat premierul Florin Citu!

 

"Am aprobat actul normativ prin care se stabileste salariul minim pentru 2021, stiati deja, la 2.300 de lei. Stiu ca au fost discutii in spatiul public daca poate sa fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineinteles ca poate sa fie aplicat de la 1 ianuarie, pentru ca in februarie se platesc salariile pentru luna ianuarie. Deci, este destul timp si, astfel, salariul minim va creste in 2021 cu 3%, asa cum am anuntat, peste rata inflatiei in 2020 si peste estimarea de rata de inflatie in 2021, deci pastrand puterea de cumparare a romanilor", a declarat Citu, potrivit realitatea.net.

Cat despre majorarea pensiilor cu 40%, seful Guvernului a declarat ca in contextul actual acest lucru este imposibil.  

"Romania nu si-a permis anul trecut. Nu-si permite nici in 2020 acest lucru. In acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul presedinte, care are doua variante: sa trimita la reexaminare in Parlamentul Romaniei sau sa o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Eu va spun ca noi avem deja - acest Guvern - un precedent si coalitia si-a asumat un calendar de crestere a pensiilor. Vom creste pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi", a aratat Florin Citu dupa sedinta de guvern de miercuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea