Social

#infectii respiratorii #gripa #imbolnaviri # infectie respiratorie

Creste numarul infectiilor respiratorii

Infectiile respiratorii continua sa se raspandeasca in Romania, numarul imbolnavirilor fiind in crestere, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

In intervalul 10 - 16 octombrie s-au inregistrat 78.000 de cazuri de infectii respiratorii acute, cu 32% mai multe decat in saptamana precedenta.

De asemenea, informeaza CNSCBT, saptamana trecuta s-au inregistrat 37.000 de pneumonii. Din fericire insa nu s-au inregistrat cazuri de infectii cu virusuri gripale.

Pentru evitarea imbolnavirii, romanii sunt sfatuiti sa se fereasca de frig, sa nu stea in locuri aglomerate, sa consume fructe, legume, dar si lichide calde.

In cazul in care apar primele simptome de imbolnavire , cum ar fi nas infundat , dureri musculare , tuse, raguseala, este bine sa va prezentati la medic.

Doctorii recomanda si vaccinarea antigripala. Campania incepe la 1 noiembrie, iar Ministerul Sanatatii dispune de 1.000.000 de doze de vaccin antigripal .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea