Social

#salarii #preturi #inflatie

Creste inflatia, scade puterea de cumparare

Puterea de cumparare a romanilor se va micsora in perioada urmatoare. Salariile romanilor sunt insuficiente pentru a acoperi cresterile de preturi.

Inflatia in crestere este principalul motiv. In acest an, romanii au trebuit sa faca fata unor scumpri de 6,25 %, in timp ce salariile lor au scazut cu 8,74%. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu , a anuntat noile prognoze ale inflatiei pentru 2010 si 2011. In acest an, inflatia va mai creste pana la 8,2%, de la 7,8%, iar pentru anul viitor, se asteapta o inflatie de 3,4%.

"S-a calculat ca impactul transmiterii majorarii TVA este de 2,4 puncte pe acest trimestru. Avem o transmitere etapizata. Incalzirea termica se va manifesta in octombrie sau aceasta luna, nu ne dam seama. Impactul majorarii TVA este posibil sa fie mai mare la sfârsitul anului de 2,4 puncte procentuale, cand se vor epuiza si aceste etape", a explicat Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.

Astfel, puterea de cumparare a romanilor se va micsora si mai mult. Romanii au pierdut in acest an de dou ori: o data prin cresterea preturilor la produsele de baza, si a doua oara prin micsorarea salariului mediu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea