Social

#universitati #crestere taxe #taxe scolarizare

Cresc taxele de scolarizare la universitati

Noul an universitar debuteaza cu noi majorari ale taxelor de scolarizare. Aproape toate unitatile de invatamant superior din tara au crescut taxele de studiu anul acesta destul de mult.

Motivul pe care l-au invocat reprezentantii universitatilor a fost slaba finantare a educatiei, potrivit Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

De exemplu, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava a majorat taxele de studiu cu sume cuprinse intre 500 si 900 de lei, in functie de domeniul de studiu, in timp ce Academia de Studii Economice Bucuresti a crescut taxele de licenta si masterat cu 500 de lei, acestea ajungand la 3.000 de lei, respectiv 3.500 de lei.

Taxele de scolarizare la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi au crescut de la 2.200 de lei la 2.700 de lei, iar la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca taxele de studiu au ajuns la 3.300 de lei de la 3.000 de lei cat erau anul trecut.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea