Social

#majorare alocatii copii #alocatii copii

Cresc alocatiile pentru copii! Cati bani vor primi lunar

De la 1 ianuarie 2019, alocatiile pentru copii ar urma sa se majoreze cu 80%, potrivit unui proiect legislativ initiat de doi deputati ai PNL.

Acest proiect a fost anuntat la inceputul lunii septembrie si depus in Camera Deputatilor, urmand a fi analizat si supus votului camerei decizionale. Proiectul prevede si majorarea de la 200 la 300 de lei a alocatiei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani.

“Din anul 2015 nu au mai existat modificari la legea privind alocatiile pentru copii. Astfel, in ceea ce priveste copiii cu varste pana la doi ani, ISR (n.r. – indicatorul social de referinta) este de 0,4%, mai exact 200 de lei. In ceea ce priveste copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, dar si pentru liceenii de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea reprezentand 84 de lei. Vorbim despre o suma foarte mica, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. (…) E regretabil ca tara noastra se situeaza in continuare pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste sumele cheltuielilor pentru alocatiile destinate copiilor. (…)

Propunem majorarea cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu varste intre 0 si 2 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 300 de lei si cu 80% pentru copiii cu varste intre 2 si 18 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 150 de lei”, au explicat initiatorii, in expunerea de motive a proiectului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea