Social

# igiena personala #popoare #spalare maini #clasament #europa

Credeai ca romanii sunt nespalati? Iata topul european al celor certati cu igiena

Credeai ca romanii stau prost cu igiena personala? Ei bine, spalarea mainilor se pare ca nu este o problema atat de mare pentru romani, pe cat este pentru olandezi.

 

Potrivit hartii publicate de bigthink.com cel mai des se spala pe maini bosniacii (96%), urmati de turci (94%). Aceste scoruri mari sunt, fara indoiala, datorate procedurii islamice wudu, de spalare a mainilor, a gurii, narilor, bratelor, capului si picioarelor, ca mijloc de purificare rituala, inainte de rugaciune.

Printre popoarele care acorda o atentie mare igienei se numara si alte popoare precum Cosova si Grecia cu un scor de 85%, urmate de Romania cu 84%, Serbia cu 83% si Macedonia cu 82%.

In top se mai afla si Portugalia cu 85%, singura dintre popoarele dezvoltate cu un scor atat de mare.

Urmeaza Islanda, Suedia si Germania cu un scor de 78%, urmate de Finlanda (76%), Marea Britanie (75%), Irlanda (74%), Elvetia (73%) si Bulgaria (72%).

Scorurile incep sa coboare dramatic in cazul urmatoarelor tari: Republica Ceha si Ucraina cu un scor de 71%, Polania (68%), Estonia (65%) , Rusia (63%), Franta (62%), Spania (61%) si Belgia (60%).

Pe ultimele locuri in clasament se afla Austria (65%) si Italia (57%). In schimb, doar 50% dintre olandezi obinuiesc sa se spele pe maini dupa folosirea toaletei.

Nespalarea mainilor este un lucru grav deoarece acestea sunt pline de microbi ce duc la raspandirea unor boli grave, unele chiar mortale. Tine cont ca spalarea mainilor cu sapun reduce mortalitatea infantila si alte boli intestinale la bebelusi, cu pana la 50%. Mai mult, lipsa igienei duce la decesul a 3,5 milioane de copii cu varsta sub 5 ani, in fiecare an.

Asadar, spalarea mainilor inainte de masa, dar si inainte si dupa folosirea toaletei este obligatorie, daca iei in seama riscurile la care te supui pe tine, dar si pe cei din jur.

Sursa foto: bigthink.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea