Social

# arta interdisciplinara # revista atelierul #Creative Night Talks #arta contemporana

Creative Night Talks in octombrie - despre PR cultural, makerspace, arta contemporana si interdisciplinara

Sezonul de toamna al Creative Night Talks, seria de conferinte online organizate de Revista Atelierul, continua cu inca 4 editii live in luna octombrie, pe site-ul www.revista-atelierul.ro si pe pagina de FB Revista Atelierul. Invitatii acestei luni deschid discutia despre comunicarea proiectelor culturale, mai ales in ultima perioada, arta contemporana in Romania, demersurile pentru comunitatea de makers (designeri, artisti, ingineri, inventatori) si forme noi de exprimare artistica.

Astfel, pe 7 octombrie, moderatoarea Mihaela Ion vorbeste cu Oltea Zambori, specialist in comunicare culturala, pe care o practica de aproape 10 ani. A lucrat cu evenimente de amploare in Romania, conducand departamentele de comunicare, artist care sau CSR pentru PLAI Festival, JazzTM, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Custom Resita, ARTmania, East European Music Conference, Romanian Music Export, BIAF, Electric Castle. In 2017 a pus bazele BMagency, prima agentie din Romania care se ocupa exclusiv de comunicarea evenimentelor culturale si productie de eveniment, iar in 2018 a fost desemnata PR Professional of the Year in cadrul Galei Romanian PR Award. 

Pe 14 octombrie, Florin Cobuz, fondatorul Nod makerspace, va povesti despre cum s-a concretizat conceptul intr-un spatiu fizic de 2000mp si apoi intr-un ecosistem dinamic care aduna designeri, artisti, ingineri, inventatori si le ofera acces la scule, echipamente, know-how si la o comunitate de antreprenori. La scurt timp de la infiintarea sa, in 2015, spatiul Nod makerspace a fost completat prin deschiderea Mater – prima biblioteca de materiale din Sud-Estul Europei, Workwork - departamentul de productie al Nod, Level-Up - programul de accelerare pentru start-up-uri, Makershop – magazinul online pentru producatori si designeri, si make4.ro - platforma online pentru producatori, furnizori, ateliere si fabrici.

Sorina Jecza Ianovici, doctor in arte vizuale, co-fondatoare a Fundației Art Encounters si co-organizatoare a Bienalei de arta contemporana Art Encounters, se alatura proiectului pe 21 octombrie, cu detalii despre evenimentele organizate care aduc in prim-plan arta contemporana din Romania, in Timisoara si nu numai.

Iar, pe 28 octombrie, Alin Rotariu, manager de productie al festivalului Simultan, va impartasi ce este in spatele acestui festival anual dedicat artelor interdisciplinare – proiectelor media emergente, muzicii experimentale si proiectelor audio-vizuale, cu scopul de a sustine formele noi de exprimare artistice. An de an, proiectul a adunat performance-uri audiovizuale, proiectii de arta video, expozitii, conferinte si ateliere in care unele teme si metode sunt: eclectism stilistic, relatia dintre om si automatizare, reciclare sau teme ecologice, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice si electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum si reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.

Primele 4 editii i-au avut ca invitati pe dr. Andreea Grecu, expert cultural, Mihaela Ghita, redactor Radio Romania Cultural si fondatoare a asociatiei Qolony, dr. Sorin Predescu, director executiv al Casei Artelor din Timisoara si Andrei-Ioan Racovitan, cofondator feeder.ro si Unhidden. Conferintele au fost transmise live si pot fi urmarite in continuare pe site-ul www.revista-atelierul.ro si pe pagina de FB Revista Atelierul.

Creative Night Talks este un proiect semnat de Revista Atelierul, ce isi propune digitalizarea unei arhive colective a creativilor si antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipa capabila sa gestioneze si sa implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar.

Conferintele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 15 ani in domeniul industriilor creative si culturale internationale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor in istoria artei si curator independent. Proiectul propune o abordare multidisciplinara a ceea ce devine un ghid de noi bune practici in domeniul industriilor creative si culturale, a avut in editiile anterioare peste 24 de speakeri si primele doua sezoane au fost urmarite de peste 80.000 de persoane si este pe lista scurta a Galei Societaţii Civile 2020.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara şi al Consiliului Local Timisoara. Proiectul cultural nu reprezinta in mod necesar pozitia Primariei Municipiului Timisoara şi a Consiliului Local Timisoara. Continutul proiectului cultural si modul in care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor si beneficiarului finantarii. Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local Timisoara nu sunt responsabile pentru continutul materialului si modul in care acesta ar putea fi folosit.

#CreativeNightTalks

Un proiect Asociatia Atelierul de Creatie (Revista Atelierul)

Partener strategic: Messe Frankfurt

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Radio Timisoara, AGERPRES, Zile si Nopti, Iqads, Spotmedia, Zeppelin, Fundatia Calea Victoriei, Igloo, MagMob, Depoul de Arta Urbana, Iqool, Catavencii, Stiri de Timisoara, Ziarul Actualitatea, Evenimente Banatene, The Institute, Modernism, PRwave, Observator Cultural, Bookblog, Catchy, acasa.ro, Cotofana Urbana, Fashion8, Best-Event, Feeder, Munteanu, SMARK.

Editiile anterioare Creative Night Talks sunt disponibile pe site, pe Youtube si pe pagina de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea