Social

Craciunescu: Hotarirea FIFA nu are substrat fotbalistic

Decizia forului international de a se rejuca partida dintre Uzbekistan si Bahrain nu este vazuta cu ochi buni in Romania. Totusi, sefii LPF nu se tem de o avalansa de cereri similare de la cluburile din Divizia A.

Decizia FIFA de a anula rezultatul partidei de baraj pentru calificarea la Cupa Mondiala din Germania, dintre Uzbekistan si Bahrain, suscita controverse in lumea fotbalului. Desi atit forul international, cit si UEFA au pledat de-a lungul timpului impotriva modificarii deciziilor arbitrilor, care de altfel sint suverani pe teren, cazul partidei in speta este insa unul special, arbitrul japonez Toshimitsu Yoshida luind o decizie bizara, neacoperita de regulament. La scorul de 1-0 pentru gazde, fluierasul a dictat penalty pentru Uzbekistan, transformat de Server Djeparov. Golul nu a fost insa validat, din cauza ca un coechipier a intrat in suprafata de pedeapsa inaintea executarii, astfel ca, in loc de repetare, a acordat lovitura libera indirecta pentru adversari. Federatia uzbeka a depus dupa meci o plingere, solicitind cistigarea partidei cu 3-0. Decizia a fost alta, putind fi pusa chiar pe seama luptei dintre bogati si saraci, atit timp cit Bahrainul dispune de un potential mult mai mare.

FIFA si UEFA pledeaza pentru suveranitatea arbitrilor

Rugat sa comenteze decizia FIFA, seful Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost transant. Hotarirea aceasta are alt substrat. Sub nici o forma nu se justifica rejucarea meciului, deoarece atit FIFA, cit si UEFA sustin prin statutele lor suveranitatea deciziilor arbitrului. El trebuia sanctionat, nu sa se decida rejucarea. In plus, un penalty nu inseamna neaparat gol. Solutionari similare au mai fost luate de federatiile din Portugalia si Germania in urma unor meciuri cu cintec, dar UEFA a intervenit imediat si a amenintat cu excluderea celor doua federatii din toate competitiile organizate de ea, a spus Ion Craciunescu .

Liga nu se teme

Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, spune ca nu se teme de o avalansa de solicitari similare din partea cluburilor din Divizia A. Regulamentul prevede rejucarea partidelor doar in cazul unor erori tehnice. E drept ca plaja de interpretare a acestei sintagme este foarte mare, dar de aici pina la rejucare este cale lunga. In plus, nu Liga Profesionista de Fotbal , ca organizator al competitiei, poate decide in cazuri de acest gen, competenta fiind a comisiilor specializate. Iar acestea trebuie sa aiba in primul rind avizul expertilor de la CCA, a declarat ieri Valentin Alexandru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea