Social

# ccraciun romania #oferte craciun #destinatii vacanta craciun #oferte vacanta craciun #oferte pentru grupuri

Craciun in tara, Revelion in strainatate. A inceput vanatoarea de oferte

Pietele de Craciun din marile orase, seri cu familia la munte, in tara, petreceri de Anul Nou in Dubai sau pe Costa del Sol – turistii romani au preferintele lor cand vine vorba de vacanta de sarbatori.  

Călătoriile din perioada sărbătorilor de iarnă încep în noiembrie cu pieţele de Crăciun, celebre în toată Europa. Sunt târguri impresionante, organizate în oraşe faimoase precum Viena, Praga, Budapesta, Bruxelles, München, Nürnberg, Dresda sau Paris. Turiștii traversează zone pitorești din Europa, savurând atmosfera de sărbătoare din centrele istorice, cu arome de vin și prăjituri.

Preferatele românilor sunt piețele din Viena, Praga și Budapesta, reiese din datele celui mai mare touroperator de vacanțe charter din România Christian Tour. Cheltuiala medie a unui turist este de 200-250 euro, tarifele pentru o excursie de 4 zile cu autocarul pornind de la 95 euro/persoană pentru Budapesta, 149 euro pentru Viena și 299 euro pentru München-Nürnberg-Regensburg.

De Crăciun, cei mai mulţi români aleg să petreacă alături de familie, în ţară, cererea pentru programele pe România fiind cu 20% mai mare decât pentru alte destinații. Pachetele turistice pe Maramureş, Bucovina, Apuseni, Valea Prahovei sau Braşov sunt cele mai solicitate în această perioadă. Un sejur de 3 nopți la Predeal poate costa de la 844 de lei pe cameră, unul la Sinaia – de la 1718 pe cameră, pentru 4 nopți, iar unul la Vidraru, de la 800 de lei de persoană.

Cei care își doresc un Crăciun în afara țării au la dispoziție pachete pentru destinaţiile Praga, Viena şi Israel. În medie, un turist cheltuiește 300 euro de persoană pentru o excursie cu autocarul la Viena sau Praga, şi circa 600 de euro pentru un sejur de 7 nopţi în Israel.

Planurile se schimbă de Revelion, când majoritatea turiștilor își propune să facă ceva deosebit. Fie că merg cu familia, cu prietenii sau în cuplu, își rezervă în medie 3-4 nopți, călătoresc cu avionul și cheltuiesc 350-400 euro de persoană. Cele mai accesate programe sunt cele pe Dubai, Egipt, Senior Voyage, România și Viena.

Cele mai accesibile, ca preț și distanță, sunt sejururile în Bansko (de la 180 de euro de persoană), Viena (de la 165 euro) și Veneţia (de la 265 euro). Populare sunt și petrecerile de Anul Nou de pe Costa del Sol (de la 495 de euro/persoană), unde temperaturile sunt foarte plăcute în tot timpul anului, sau Costa Brava (de la 475 de euro).

Spectaculoase și luxoase, Revelioanele în Dubai sunt printre favoritele românilor. Tarifele pornesc de la 860 euro/persoană/sejur, iar pachetul include bilet de avion dus-întors (cursă directă), transfer, cazare 7 nopţi în hoteluri de 3 și 5 stele, asistență turistică în limba română şi, în funcție de oferta hotelului, cină festivă de Revelion.

Cei care-și rezervă vacanțele prin Christian Tour, până la finalul lunii octombrie, au parte de reduceri de până la 40-50% la toate pachetele de Crăciun și Revelion.

Pentru mai multe oferte de vacanta, vizitati si oferteturism.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea