Social

#panetone #cozonac #paste #import #prajitura #export

Cozonacul traditional, amenintat de panetone

Vanzarile de cozonac romanesc, dar mai ales de produse importate cresc cu 150% in perioada Pastelui si Craciunului. Reteta traditionala a cozonacului a fost abandonata pentru retete proprii ale patiseriilor si companiilor de panificatie.

Cozonacul traditional cu cacao, rahat sau nuca pierde teren in fata produselor importate, a caror reteta se imbunatateste de la an la an.

Piata din Romania este plina de produse de panificatie, tara noastra ocupand locul 1 la consumul acestor produse intre toate tarile membre ale Uniunii Europene.

Conform estimarilor Rompan , desi tendinta europeana este de scadere a consumului produselor de panificatie, piata in Romania va creste in acest an cu inca 3%.

Producatorii romani nu sunt insa ingrijorati de ponderea din ce in ce mai pare a importurilor pe piata romaneasca. In afara de exporturile in tari din UE, produsele romanesti sunt competitive si intern prin prisma raportului calitate-pret, crede Florian Tuta, directorul de marketing al uneia din cele mai mari companii de panificatie din Romania, Boromir .

"Raportul calitate-pret face produsele romanesti, competitive. Ponderea creste pe zi ce trece, iar argumentul care sta la baza afirmatiei, este aparitia exporturilor pe care le realizeaza producatorii din industria de panificatie din Romania", a declarat Tuta pentru Evenimentul zilei..
 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea