Social

#craciun #cozonac #scumpiri

Cozonacul, cu 30% mai scump. Cat vor da romanii pe masa de Craciun

Se anunta scumpiri in lant. Unele alimente, cum sunt cele de baa (faina, ulei, carne) s-au scumpit deja, si se asteapta noi scumpiri odata cu venirea sarbatorilor de iarna. Se anunta scumpiri in lant in perioada care urmeaza, iar acest lucru se va observa in ceea ce priveste preturile date pentru masa de Craciun, comparativ cu preturile de anul trecut. 

 

Cel mai afectat este insa sectorul panificatiei, potrivit lui Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara. 

“Pentru ca puterea de cumparare a romanilor este mica, in sectorul panificatiei se fac calcule de preturi, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus Dragos Frumosu intr-un interviu.

Potrivit presedintelui SINDALIMENTA, desi preturile alimentelor au crescut cu 15% pana in prezent, se asteapta o crestere de cel putin inca 15% in viitorul apropiat. Astfel, pretul pentru un cozonac va fi cu 30% mai mare in acest an.

“Va spun cu toata responsabilitatea. Probabil de sarbatorile de iarna vom manca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragos Frumosu. Asta in conditiile in care deja pretul uleiul este cu 20% mai mare, iar cel al lactatelor de 5-7% mai mare. 

In plus, Dragos Frumosu a mai mentionat ca incepand cu 1 ianuarie, pretul carinii de pasare va creste, in prima faza cu 10-15%, iar de la 1 februarie, pretul carnii de porc va avea majorari de pana la 15-20% din pretul actual. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea