Social

#alimente index glicemic mare #carbohidrati cancer #covrigi #cancer pulmonar #cancer

Covrigii, risc de cancer pulmonar! Sunt la fel de daunatori ca si tigara!

Daca pana acum carbohidratii erau vinovati doar pentru o talie marita, un studiu recent  al cercetatorilor americani de la Universitatea din Texas avertizeaza ca pot fi nocivi si pentru plamani, conform mirror.co.uk.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Texas au descoperit ca persoanele care consuma multa paine alba, cartofi, orez sau covrigi -  adica alimente cu indice glicemic mare-  isi pot creste cu 49% riscul de a dezvolta cancer la plamani. Alarmant este faptul ca acest risc a fost observat, mai ales, la nefumatori, dupa ce oamenii de stiinta au studiat obiceiurile a 2.000 bolnavi recent diagnosticati cu cancer pulmonar cu cele ale altor 2.000 de persoane sanatoase.

“Rezultatele acestui studiu sugereaza ca, pe langa mentinerea un stil de viata sanatos, cum ar fi evitarea fumatului, limitarea consumului de alcool si sedentarismului, evitarea consumului de alimente si bauturi cu un indice glicemic mare poate fi o metoda de a reduce riscul de cancer pulmonar”, a declarat dr. Xifeng Wu, profesor de epidemiologie la Universitatea din Texas.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea