Social

#covoare dezinfectante #covoare #virusuri #bacterii

Covoarele dezinfectante, solutia perfecta pentru a tine departe virusurile si bacteriile

Pandemia COVID-19 a dat peste cap viata tuturor in ultimele luni si toata lumea se concentreaza tot mai mult pe a tine la distanta virusurile si bacteriile. Daca solutiile cele mai la indemana sunt spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun, folosirea de dezinfectanti pentru suprafete sau purtarea mastii sanitare pentru a ne incerca sa oprim patrunderea microorganismelor daunatoare in organism, uitam, de multe ori, ca acestea pot patrunde in viata noastra "cu bocancii", insa nu doar la figurat, ci la propriu.

 

O multime de virusuri si bacterii pot ajunge in mediul nostru atent supravegheat si igienizat chiar pe talpa incaltamintei pe care o purtam, ca sa nu mai vorbim de spatiile cu trafic intens precum centre comerciale, magazine, cladiri de birouri, sali de sport ori unitati medicale.

Pentru un 2020 marcat de incercarea de a tine la distanta coronavirusul si, odata cu el, si alte virusuri si bacterii, a fost creat sistemul Antispread. Ideea a pornit dupa ce specialistii au recomandat ca, la intrarea in locuinte, oamenii sa plaseze covorase imbibate cu solutie dezinfectanta, menite sa reprezinte o bariera intre SARS-CoV-2 si casele noastre. Pentru spatiile de locuit, dar in special pentru cele in care lumea nu se poate descalta la intrare, au fost create in Romania covoare dezinfectante Antispread, care asigura o igienizare profesionala a incaltarilor si o curatenie de lunga durata dincolo de ele.

Cum tii departe virusurile si bacteriile cu covoare dezinfectante

Sistemele Antispread au doua componente: o parte de cauciuc SBR, flexibil, dar in acelasi timp rezistent si greu, care nu aluneca pe suprafete, si un insert textil ultra-absorbant, confectionat in Romania, care se imbiba cu dezinfectant si mentine in permanenta o cantitate optima de lichid, asigurand astfel o igienizare eficienta.

Odata ce talpa pantofului va intra in contact cu covorul dezinfectant, noul coronavirus, dar si alte virusuri si bacterii aflate pe incaltaminte vor ramane la intrare.

Covoarele Antispread sunt ideale si pentru locuinte, dar in special pentru spatii aglomerate sau cu un trafic intens, cum ar fi cele comerciale, cele din industria HoReCa, unitati medicale, farmacii, scoli, gradinite, banci, metrou, gari sau aeroporturi, printre altele.

De asemenea, ele pot reprezenta bariere de decontaminare pentru vehicule, chiar si pentru cele grele, datorita rezistentei ridicate. Un alt avantaj reprezinta faptul ca sunt usor de curatat si au o viata indelungata.

Necesitatea folosirii unor presuri sau covoare cu dezinfectant este sustinuta si de specialistii din linia intai a luptei cu coronavirusul. "Recomand ca la intrarea in casa sa aveti doua presuri, unul in exterior si altul in interior. Cel din exterior sa fie imbibat in solutie dezinfectanta. De pe primul pres treci pe al doilea, te descalti si iti pui pantofii in acelasi loc zilnic, undeva langa intrare, pe o suprafata ce poate fi dezinfectata", spune Virgil Musta, medic primar la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea