Social

# varianta noua coronavirus #coronavirus #africa de sud #africa #europa

Covid-19: varianta noua a virusului, descoperita in Africa de Sud, a ajuns in Europa

Cercetatorii au detectat o noua varianta a coronavirusului. Potrivit acestora noua varianta are multiple mutatii si nu se stie inca daca este mai contagioasa sau are capacitatea de a anula imunitatea oferita de vaccin ori de infectiile anterioare.

 

Noua varianta a coronavirusului a fost denumita C.1.2. Aceasta a fost detectata prima datain luna mai, insa acum s-a raspandit in mai multe zone din Africa de Sud, dar si in Europa, Asia si Oceania, potrivit cercetatorilor, potrivit Reuters.

Noua varianta are multiple mutatii asociate pana acum cu o transmisibilitate crescuta si reducerea anticorpilor, insa acestea apar intr-o alta combinatie, asa ca, momentan, cercetatorii nu sunt siguri de comportamentul virusului.

“Pandemia este departe de a lua sfarsit, iar acest virus exploreaza noi cai de a ne infecta pe cat mai multi”, declara Richard Lessells, specialist in boli infectioase si unul dintre cercetatorii care analizeaza varianta C.1.2.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea