Social

#reciclare selectiva # colectare selectiva #deseuri #cos de gunoi #reciclare

Cosurile de gunoi pentru colectare selectiva: primul pas in reciclare

Grija si implicarea noastra fata de mediul inconjurator ar trebui sa fie constante iar strangerea deseurilor intr-un mod corespunzator in cosuri de gunoi pentru colectare selectiva sa fie parte integranta a educatiei timpurii. Neglijenta noastra, a tuturor, a dus la consecinte grave asupra naturii si asupra Pamantului. Traim intr-o lume dominata de plastic. Ce-i drept, este un material fantastic, flexibil si, daca nu este ars, aproape indestructibil. Este atat de des utilizat si de util incat reprezinta aproape jumatate din deseurile produse de oameni. Dar beneficiile lui vin cu un cost: doar o mica parte este distrusa, iar restul este inca prezent in natura, intr-o forma sau alta. Conform unui studiu recent, ar fi vorba de peste opt milioane de tone de plastic. Mai mult, particule de plastic se regasesc in aer, mancare si chiar in apa potabila.

Importanta reciclarii si a colectarii corecte a deseurilor in cosuri de gunoi selective

Exista masuri ce se pot lua atat la nivel de mari companii cat si la nivel individual. Principalele doua masuri sunt: colectarea selectiva in cosuri de gunoi speciale, reducerea si inlocuirea produselor de unica folosinta din plastic cu unele din materiale biodegradabile. insa, exista o multime de alte materiale care pot fi reciclate si care pot aduce o schimbare, cum ar fi aluminiul, hartia, sticla.

Atunci cand deseurile sunt arse, o cantitate enorma de chimicale daunatoare sunt eliberate in atmosfera, lucru care afecteaza sanatatea oamenilor. Alte actiuni grave ale oamenilor sunt defrisarile masive pentru lemn si implicit hartie favorizand astfel incalzirea globala, distrugerea habitatului natural al animalelor si nu numai. Energia consumata in cazul cautarii diverselor resurse si pentru realizarea altor produse este cu mult mai mare decat cea utilizata in cazul reciclarii.

Procesul de reciclare: usor si eficient in cosuri de gunoi selectiv

Cand deseurile sunt depozitate corespunzator in cosuri de gunoi selectiv mare parte din munca este deja facuta. De ce? Pentru ca astfel acestea pot fi duse in centre speciale pentru reciclare, apoi curatate si transformate cu usurinta in noi obiecte folositoare. Resursele planetei sunt limitate si tot acest procedeu ne da posibilitatea de a pune din nou in circulatie materii prime care altfel ar fi fost irosite inutil.

Conform legislatiei din tara noastra, culorile cosurilor de gunoi pentru reciclare sunt urmatoarele:

  • Galben pentru deseuri din plastic si metal;
  • Albastru pentru deseurile din hartie si carton;
  • Verde/ alb pentru sticla colorata si transparenta;
  • Maro pentru deseurile Biodegradabile.

Bine de stiut: inainte de a fi depozitate in cosuri de gunoi speciale, materialele date spre reciclare trebuie curatate pentru a evita o contaminare in masa a altor produse.

Compania noastra se alatura demersurilor de reciclare si colectare selectiva a deseurilor si propune partenerilor solutii concrete pentru a le usura misiunea. Oferim consiliere in vederea alegerii celor mai bune cosuri de gunoi pentru colectare selectiva, punandu-le la dispozitie o gama vasta de produse, de la cosuri pentru interior, cu dimensiuni reduse si pana la tomberoane de exterior. Realizate din materiale rezistente si organizate pe culori, cosurile de gunoi si tomberoanele sau containerele vor face reciclarea sa para o joaca de copii.

Stiai ca...

  • Toate recipientele de plastic se pot recicla, de la sticle de plastic pana la caserole?
  • Majoritatea obiectelor metalice dintr-o gospodarie se pot recicla, cum ar fi spray-urile, folia de aluminiu, dozele de bauturi, conserve etc.?
  • Nu doar ziarele se pot recicla, ci si hartia de impachetat cadouri, plicuri, felicitari, hartia de imprimanta (mai ales in cazul companiilor unde consumul hartiei este foarte mare) si cartoanele?
  • Sticla se poate recicla la nesfarsit? Nu se deterioreaza nici dupa zeci de reciclari.


Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea