Social

COSR pune piciorul in prag: Vom negocia ca Belu si Bitang sa se intoarca la lot!

Articolul aparut in ziarul nostru de ieri, care se referea la faptul ca celebrul cuplu de antrenori Belu-Bitang nu mai este dorit in Romania, i-a pus pe jar pe oficialii sportului romanesc. Primii care au reactionat au fost conducatorii de la COSR .

"Intotdeauna am avut o relatie foarte buna cu Octavian Belu si Mariana Bitang. Noi am fost cei care am facut eforturi materiale deosebite pentru a-i putea retribui pe masura performantelor pe care le-au avut in toti anii in care s-au ocupat de gimnastica feminina romaneasca. In nici un caz nu dorim indepartarea lor, ci exact contrariul. Dupa incheierea Campionatelor Mondiale, vom avea alte discutii cu ei pentru a vedea cum putem face sa-i pastram in tara. Vom negocia ca Belu si Bitang sa se reintoarca la lotul national feminin de gimnastica pentru ca, din punctul de vedere al COSR, sunt cei mai in masura sa pregateasca noua generatie de sportive care vor reprezenta Romania la JO de la Beijing, din 2008", ne-a declarat, ieri, secretarul general al forului olimpic, Ioan Dobrescu.


« Vina este a FR de Gimnastica»

Oficialul COSR are, insa, si o alta viziune asupra indepartarii lui Belu si Bitang din sportul romanesc. "Cred ca prima vina o are FR de Gimnastica. Acolo s-a produs ruptura, iar oficialii acestui for nu au vrut sa miste un deget pentru a avea o discutie civilizata cu cei doi. Au preferat un atac de gherila, fara nici un rezultat bun privind gimnastica romaneasca. Probabil, daca ar fi avut alta atitudine, nu se ajungea pana aici. COSR nu poate sa se implice in problemele interne ale federatiilor, ci doar poate sa medieze anumite conflicte. Atat domnul Morariu, dar si eu am fost cei care am incercat sa impacam cele doua parti de mai multe ori, dar nu aveam cum sa ne implicam in alt fel. Asteptam alegerile de la FRG, dupa care vom cere lamuriri privind strategia pe care federatia o are vizavi de lotul de sportivi si sportive care se vor pregati pentru Beijing. Speram ca atunci sa fim pe aceeasi lungime de unda, sa putem readuce gimnastica romaneasca acolo unde ii este locul. Repet, din punctul de vedere al COSR, Belu si Bitang reprezinta solutia ideala pentru fete", ne-a mai declarat Ioan Dobrescu.


Dobrescu il va propune si la CIO

Ioan Dobrescu a venit si cu o alta varianta, despre care "Gardianul" a scris in exclusivitate. Aceea de a-l propune pe cel mai titrat antrenor roman din toate timpurile pentru structurile de conducere ale CIO, acolo unde, recent, Nadia Comaneci, propusa de Ion Tiriac, a fost respinsa. "Probabil, dupa Adunarea Generala a COSR, va veni si aceasta propunere, ca domnul Belu sa fie primit in structurile CIO. Este o varianta pe care si noi am gandit-o si, daca se va concretiza, ar fi un lucru extraordinar si pentru dumnealui, si pentru noi. Speram sa nu fie doar vorbe aruncate in vant , iar ceea ce vorbim acum sa fie concretizat in fapte. Mai mult, dorim sa-i cooptam pe cei doi si in COSR, pentru ca avem nevoie de astfel de valori", a incercat sa se explice oficialul forului olimpic roman.


Dupa ce am dominat 30 de ani gimnastica feminina mondiala, am ajuns sa ne bucuram pentru un loc sase

Dupa ce timp de 30 de ani a dominat gimnastica feminina mondiala, dupa ce a impus campioane ca Nadia Comaneci, Daniela Silivas, lavinia milosovici si multe, multe altele, Romania a ajuns sa se bucure de un modest loc 6 ocupat la Melbourne. Aceasta este politica falimentara dusa de Nicolae Vieru la conducerea FR de Gimnastica. O situatie jenanta, care nu are darul sa bucure pe cineva, chiar daca, se stia, Romania a mers la aceste Campionate Mondiale cu doar doua sportive si dupa un scandal tipic romanesc. Floarea Leonida a ocupat, ieri, doar locul 6 in concursul individual compus al CM din Australia, cu un total de 36.475 de puncte. Floarea Leonida, singura gimnasta romana calificata in finala la individual compus, a obtinut urmatoarele note: barna - 8.975, sol - 9.075, sarituri - 9.050, paralele - 9.375. Leonida s-a calificat in finala de pe pozitia a 14-a si declarase ca obiectivul ei este locul 10 in finala!?! Campioana mondiala la individual compus a devenit americanca Chellsie Memmel (37.824), urmata de compatrioata sa Anastasia Liukin (37.823) si de australianca Monette Russo (37.298).

In concursul feminin pe aparate, Catalina Ponor va evolua, duminica, in finala de la barna, in ultima zi de concurs a competitiei din Australia, in singura speranta de medalie a Romaniei la aceasta editie a Campionatului Mondial. Iata de ce dorul de Octavian Belu si Mariana Bitang este atat de mare, iar oficialitatile din sportul romanesc au obligatia morala sa salveze cel mai galonat sport din istorie, prin readucerea celor doi acolo unde le este locul: la lotul national feminin de gimnastica!


Belu: «Este posibil orice!»

Contactat telefonic la Milano, acolo unde se afla in concediu, Octavian Belu a lasat sa se inteleaga ca este dispus dialogului. Acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat o posibila revenire in gimnastica romaneasca. "Sunt multe lucruri de pus la punct pentru a da un raspuns in acest moment. Oricum, daca suntem, inca, doriti in sportul romanesc, atunci este un lucru bun. Suntem dispusi sa dialogam cu oricine, pentru ca nu am luat nici o decizie definitiva. Este posibil orice, inclusiv sa revenim in gimnastica romaneasca, daca vom fi doriti", a confirmat Octavian Belu. Acesta s-a aratat interesat de cine a castigat proba de individual compus la CM de gimnastica de la Melbourne si a spus ca performanta Floarei Leonida, care a ocupat locul 6, este una extraordinara. Totusi, Octavian Belu ne-a mai confirmat ca discutia cu oficialii Federatiei chineze, din luna ianuarie, va avea loc, dar ca ia in calcul si cateva oferte tentante venite din Occident.





Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea