Social

Cosmarul din China, fara sfarsit

Orasul Beichuan din sud-vestul tarii risca sa fie inundat de apele unui "lac" format prin depuneri de noroi pe cursul raului Qianjiang.

Bilantul victimelor cutremurului se agraveaza de la o ora la alta. Guvernul chinez a anuntat ca numarul mortilor ar putea trece de 50.000. Echipele de prim ajutor nu mai fac fata.

Numarul mortilor ar putea depasi pragul de 50.000, au anuntat ieri autoritatile de la Beijing. Cel putin 270 de elevi ai unui colegiu din sud-vestul Chinei au murit dupa ce cladirea in care se aflau s-a prabusit, a anuntat agentia China Noua.

In anumite zone, numarul elevilor dati disparuti este de ordinul sutelor, iar 1.000 de copii se afla in continuare daramaturi la Myanyang. Agentia ANSA relateaza drama unei femei de 31 de ani, Yang Bo, din Chengdu, care si -a pierdut sotul si mama in timpul seismului devastator de la inceputul saptamanii.

In schimb, ea a gasit un baietel de 11 ani, salvat ca prin minune de militari, ai carui parinti nu au mai fost insa gasiti. Yang Bo a decis sa-l ­p­te. "Voi face cererea de a­doptie imediat ce situatia o va permite", a spus ea printre lacrimi.

Reuters povesteste tragedia unei adolescente careia, ieri, i-au fost amputate ambele picioare pentru a putea fi scoasa dintre ruinele scolii unde invata.

Un oras intreg evacuat de teama apelor

O si tone de noroi si resturi au provocat cresterea brusca a nivelului unui din apropierea orasului Beichuan, prin acumularea unui volum imens de apa. "Malurile pot ceda in orice moment", este de parere cotidianul "Beijing Times".

In fata acestei amenintari, populatia a fost evacuata de urgenta. De altfel, televiziunea chineza a anuntat ca exista riscuri privind securitatea a peste 400 de rezervoare cu apa din cinci provincii si un district autonom. China se confrunta cu "probleme grave" si in ceea ce priveste securitatea instalatiilor hidraulice din sud-vest, a declarat ieri ministrul pentru resurse hidraulice, Chen .

90 de elicoptere si inca 30.000 de militari


Autoritatile de la Beijing au decis sa trimita 90 de elicoptere si alti 30.000 de militari in provincia Sichuan. La fata locului opereaza in prezent 20 de aparate de zbor si peste 100.000 de soldati si politisti. Guvernul a lansat, totodata, un "apel urgent" catre populatie pentru a dona unelte si materiale echipelor de interventie.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea