Social

#cosa nostra #integristi islamici #trafic arme #hamas hezbollah

Cosa Nostra, furnizor de arme pentru integristii islamici

Conflictul din Fasia Gaza este alimentat de zece ani de armele de care dispun organizatiile teroriste palestiniene, iar presa italiana dezvaluie ca in furnizarea acestora un rol important l-ar juca si Cosa Nostra .

Hamas, Jihadul Islamic si Hezbollah pot conta pe arsenale de dimensiuni impresionante. Exista mai multe rachete in mana fanaticilor semilunii verzi in Gaza decat in posesia a 12 guverne europene luate impreuna.

Daca Cosa Nostra face afaceri cu integristii islamici, investigatorii lanseaza ipoteza existentei unei "cabine de regie" la Palermo pentru traficul cu arsenale, releva ziarul italian L'Opinione preluat de Agerpres.

Rachete sol-sol, sol-aer, lansatoare de rachete, mortiere, bazooka se afla in dotarea asa-numitilor "martiri" impregnati de fundamentalism. Mitralierele Ak47 provin din Balcani. Din Iran , via Siria, ar sosi, potrivit serviciilor israeliene Shin Beth o baterie de rachete pe saptamana. De unde provine insa restul?

Aici intra in joc "amprentele digitale italiene". Multi experti considera ca in spatele incredibilei impunitati cu care se desfasoara traficul cu materiale de razboi intre malurile de la sud de Mediterana s-ar ascunde mana criminalitatii organizate italiene.

In opinia cercetatoarei in terorism islamic, Loretta Napoleoni, este de negandit sa excluzi rolul activ al mafiei in traficul cu arme spre Hamas. In recenta sa carte "Terrorismo SpA" /Terorism S.A/, Napoleoni pune la index Cosa Nostra /mafia siciliana/ si criminalitatea organizata.

"1.500 de miliarde de dolari, sau 5% din valoarea productiei mondiale. Acesta este capitalul pe care pot conta organizatiile subversive din lumea intreaga. Un flux de bani enorm si in continua crestere, care calatoreste de-a lungul arterelor financiare ale pietei globale, din Wall Street pana in City de la Londra, din Hong Kong pana la pietele din Asia Centrala". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea