Social

Coruptia din Romania irita Bruxelles-ul

Romania se afla sub sabia lui Damocles. Odata a scapat de o asemenea amenintare. A doua oara, probabilitatea ca firul de par care o tine suspendata sa se rupa este foarte mare. Sabia lui Damocles este sinonima cu activarea clauzei de salvgardare de catre Comisia Europeana.

Romania a aderat anul trecut la Uniunea Europeana cu doua pietre de moara legate de picior: Agricultura si Justitia. Ambele sectoare au sarit peste temele pe care trebuiau sa le faca in perioada de preaderare .

Dar Romania a promis ca vor fi facute in scurt timp dupa aderare. De aceea, s-a creat Mecnismul de verificare si cooperare, a carui menire este monitorizarea mersului reformelor in agricultura si justitie.

Cand s-au vazut insa cu sacii in caruta, autoritatile de la Bucuresti au inceput sa se relaxeze. Ceea ce a determinat mecanismul de monitorizare sa traga un prim semnal de alarma legat de poticnirea reformelor in agricultura.

 

Continuarea in Gandul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea