Social

#scaune #apa #temperatura #primar #sorin oprescu #corturi #anticanicula #canicula

Corturile anticanicula ale lui Oprescu, fara apa, pahare sau scaune

Multe din corturile anticanicula din Bucuresti sunt inutile elemente de decor. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a impanzit, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, Bucurestiul cu 40 de corturi de prim ajutor amplasate in principalele intersectii din oras.

 

Teoretic, la temperaturi de peste 38 de grade Celsius, aici populatia trebuie sa primeasca gratuit apa si sfaturi sau un consult medical de la personal avizat. Din pacate, insa, dorinta primarului Oprescu nu se suprapune cu faptele subordonatilor sai. Asa se face ca in multe chioscuri nu gasesti apa sau, in altele, daca lichidul vital exista, nu sunt pahare. Astfel ca oamenii sunt nevoiti sa bea apa direct din bidoane. Mai mult, asistentele medicale nu pot lua tensiunea celor carora li se face rau de la caldura pentru ca, desi au aparatura necesara (tensiometre si stetoscop), nu exista scaune.

Or, toti medicii, inclusiv profesorul doctor Sorin Oprescu, stiu ca tensiunea arteriala se masoara numai daca pacientul este asezat.

Intrebat despre aceste nereguli, primarul Oprescu spune ca stie situatia. El a recunoscut ca exista o lipsa de coordonare in aplicarea, in Bucuresti, a masurilor instituite de factorii guvernamentali si a explicat ca in noaptea precedenta a fost nevoit sa intervina personal la directorul Administratiei Strazilor, Alina Roman, pentru a fi sigur ca bidoanele cu apa ajung la corturi.

De altfel, tot el a decis sa o insarcineze tocmai pe Roman, directorul interimar al Administratiei Strazilor, cu aceasta responsabilitate. Piata Chibrit, statia de metrou de la Politehnica, Piata Victoriei, Piata Romana sau Obor sunt numai cateva puncte unde bucurestenii au privit scarbiti la spectacolul corturilor amplasate inutil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea