Social

Corpurile pilotilor SMURD au fost aduse la Bucuresti

In ziua in care ar fi trebuit sa faca schimbul de tura, cei doi piloti care s-au prabusit cu elicopterul la Iasi au facut ultimul drum catre casa. Locotenent-colonelul ( post-mortem ) Mihai Valentin Stanescu si capitanul-comandor (post-mortem) Augustin Toma, cei care au salvat sute de vieti, se intorceau acum fara viata. Parea ca nimeni nu poate sa creada ca acest lucru se intampla in realitate. Familiile indoliate au fost tinute strans in brate de cadrele medicale de la SMURD, dar durerea lor coplesitoare nu poate fi descrisa in cuvinte.
Trapa avionul s-a deschis, iar sicriele au fost coborate de jandarmii de la Comenduirea Garnizoanei Bucuresti. In aeronava se aflau cateva zeci de coroane si jerbe de flori care fusesera aduse de la Iasi. Sicriele au fost asezate pe doua catafalcuri si slujba religioasa a inceput.
Lacrimile curgeau siroaie pe obrajii copiilor, care nici macar nu puteau sa-si mai vada tatii, aflati acum in sicrie sigilate. Parintii, sotiile si fratii celor doi nu au putut fi linistiti, cu toate calmantele pe care le-au primit. tipetele lor sfasietoare nu mai aveau acum nici un raspuns.
A urmat apoi ceremonialul militar, dupa care trupurile neinsufletite au fost depuse la capela Cimitirului Militar Ghencea, acolo unde se vor afla pana maine, cand va avea loc inmormantarea.
Masinile in care s-au aflat trupurile locotenent-colonelului (post-mortem) Mihai Valentin Stanescu si capitanului-comandor (post-mortem) Augustin Toma au fost umplute cu flori de rudele lor si de fosti colegi de la MApN, Unitatea Speciala de Aviatie a MAI.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea