Social

#teste coronavirus #testare coronavirus # coronavirus romania #coronavirus #ludovic orban

CORONAVIURS - Premierul Ludovic Orban: "NU putem testa pe oricine"

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca nu se poate testa intreaga populatie, sau oricine isi doreste sa faca testul, fara a se afla in anumite categorii: au intrat in contact cu o persoana diagnosticata, au calatorit recent sau au simptome specifice noului coronavirus.

 

"Testam atat cat este necesar. Astazi sunt acreditate 37 de centre unde se face testarea. Noi avem o metodologie si o respectam. Continuam acest efort, astfel incat capacitatea de testare sa fie cat mai aproape de nevoile reale. Acum nu poate nici sa se testeze oricine. In general, se testeaza persoane de contact ale unor persoane care au fost diagnosticate pozitiv, persoane care au istoric de calatorie internationala, care vin din tari unde e raspandit virusul, se testeaza persoane care au simptome, se testeaza cu prioritate persoane institutionalizate care prezinta simptome. Exista un set de prioritati pe care noi le respectam”, a spus Ludovic Orban, la un post tv.

Seful Executivului nu are incredere in capacitatea testelor rapide. El precizeaza ca sunt metode care nu au o precizie 100% si ca acestea nu pot fi folosite pentru a se lua decizii.

"Dintr-o suta de oameni care sunt testati rapid, e posibil ca minim 20 sa fie pozitivi si sa fie diagnosticati, de fapt, negativ", a adaugat Orban, potrivit realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea