Social

#testare vaccin # testare clinica #deces voluntar # vaccin coronavirus #astrazeneca #deces

Coronavirus: A murit un voluntar inscris in studiul clinic de testare al AstraZeneca

A murit un voluntar inscris in studiul clinic de testare a vaccinului impotriva coronavirusului, dezvoltat de AstraZeneca, in colaborare cu Universitatea Oxford, potrivit Reuters. Vaccinul produs de AstraZeneca se afla in faza a 3-a de testare.

 

In ciuda decesului voluntarului, autoritatea pentru sanatate din Brazilia a anuntat ca testarea vaccinului va continua si ca a primit date din investigatia legala a acestui caz. Cu toate acestea, autoritatea nu a oferit mai multe informatii, invocand confidentialitatea medicala a celor implicati in studiul clinic.

Pe de alta parte, Universitatea Federala din Sao Paulo, care ajuta la coordonarea studiului clinic in Brazilia, a anuntat ca voluntarul era brazilian, dar ca nu a precizat unde locuia. 

Cu toate acestea, guvernul federal brazilian are deja planuri sa cumpere vaccinul britanic si sa il produca la centrul de cercetari medicale FioCruz din Rio de Janeiro. In acelasi timp, un vaccin concurent, fabricat de compania chineza Sinovac este testat la centrul de cercetari Butantan Institute.

Brazilia este pe locul al doilea in lume la numarul de decese provocate de noul coronavirus. De aceea se si grabeste sa faca rost cat mai repede de un vaccin. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea