Social

#ministrul educatiei #scolari #elevi #masa calda de pranz #cornul si laptele

"Cornul si laptele" lasa locul unei mese calde de pranz

O masa calda in locul cornului si laptelui. Aceasta este masura pe care intentioneaza sa o introduca ministrul Ecaterina Andronescu pentru scolarii romani, care ar urma sa manance la scoala, dupa ore, in timpul unui program “after-school”. Parintii au si de aceasta data pareri impartite.

ministrul educatiei se gandeste sa renunte la ideea introdusa de fostul guvern Nastase, prin care elevilor le sunt servite la scoala produsele acceptate de programul " cornul si laptele ". Aceste produse ar putea fi inlocuite din toamna cu o masa calda, care ar putea fi servita dupa orele de curs.

La initiativa " masa calda de pranz " contributia ar urma sa fie din partea Guvernului si in mica parte din partea parintilor. Statul ar urma sa redirectioneze spre acest proiect partea care este folosita acum in cadrul proiectului "cornul si laptele", in timp ce parintii ar putea sa contribuie cu o parte mai mica.   

Acest program ar putea fi asociat cu unul de "after-school", in care elevii ar manca o masa calda si si-ar face lectiile sub supravegherea cadrelor didactice. Ministrul a fost de parere ca acest proiect ar putea fi demarat mai ales in mediul urban, acolo unde exista in mare parte spatii care ar putea fi folosite in acest sens.

In randul parintilor parerile sunt impartite: o parte cred ca aceasta masura i-ar ajuta pe parintii care muncesc mult, altii sunt de parere ca initiativa va duce la o serie de complicatii. "Cred ca as sta mai linistita daca as sti ca copilul meu mananca la scoala si isi face temele dupa aceea, mi-ar fi mai usor acasa, si cu programul, mi-ar face mai usoara legarea programului de la serviciu cu cel de acasa", spune Mariana Toma, project manager in Bucuresti.

Nu de aceeasi parere este Iulia Mironescu, functionar bancar. "Odata cu ideea asta or sa inceapa discutiile si complicatiile: cine le face mancarea copiilor, cine le-o aduce, ce alimente intra in program. Si odata cu posibilele licitatii de firme care sa livreze mancarea, or sa creasca comisioanele si spagile acordate celor care au ceva de zis in institutiile scolare. In plus, cine-mi garanteaza mie ca ce mananca copilul meu este de calitate?", a declarat aceasta pentru Acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea