Social

#corneliu vadim tudor #prm #politie

Corneliu Vadim Tudor a injurat un politist si i-a smuls cascheta. Va fi pus sub acuzare?

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor , a atacat verbal si fizic un politist sosit la sediul partidului pentru a calma scandalul iscat de evacuarea fortata a sediului partidului.

Dupa ce casa in care are sediul Partidul Romania Mare a fost de proprietarul de drept, un executor judecatoresc s-a deplasat la destinatie pentru a executa sentinta.

"Asta e o escroaca. V-ati pus la picioarele porcului de Basescu. Voi veni la putere si am sa infund puscariile cu voi! Taci dracului din gura de catea turbata!", a tipat Vadim cand executoarea l-a rugat sa paraseasca cladirea revendicata .

Printre injuriile presedintelui PRM, el a injurat un politist, l-a impins si i-a smuls casca de pe cap. In Romania, intrebuintarea de cuvinte insultatoare, gesturi obscene si proliferarea de amenintari la adresa politistilor se pedepsesc cu inchisoarea de la 3 luni la un an.

Corneliu Vadim Tudor este protejat insa de imunitatea de europarlamentar. Cercetarea acestuia pentru ultraj ramane la latitudinea Parchetului.

In cazul in care autoritatile decid sa-l ancheteze pe Vadim, Comisia juridica din Parlamentul European va cerceta cererea trimisa, iar imunitatea ar putea fi ridicata de Comisia de Afaceri Juridice (JURI), potrivit Gandul.info. Decizia Comisiei va fi supusa plenului si votata, procedura care dureaza intre 3 si 5 luni.

Sediul PRM a fost evacuat abia dupa miezul noptii, dupa aproape 16 ore de la sosirea executorului judecatoresc.

"Am zis ca cel mai intelept cedeaza. Deocamdata, pentru ca maine ii vom bombarda cu procese, cu actiuni in instanta. Deci, ca sa protejeze vietile acestor oameni si ale catelusilor pe care i-a luat la suturi si pe ei, am decis sa ma duc la copiii mei acasa. Eu zic ca plecam demni, cu fruntea sus, acasa la familiile noastre, pentru a evita violenta. Mie nu-mi place violenta.

Pun o masa in Cismigiu si un scaun si vor veni 1000 de oameni in audienta pe zi. Repet, nu e problema mea. nu dau doi bani pe cladirea asta. Era o chestiune de principiu. Asta este si am fi stat aicea sa ma duca ei cu catuse, dar le-au lovit pe femei", a declarat Corneliu Vadim Tudor la plecare, citat de Realitatea.net.

Update: Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat marti ca va incepe o urmarire penala si criminalistica pe numele lui Corneliu Vadim Tudor.

"Va incepe o urmarire penala si criminalistica si va asigur ca dosarul va fi solutionat cu celeritate", a declarat Kovesi, citata de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea