Social

Corneliu Iacobov ramane inca 30 de zile in arest

Corneliu Iacobov si Toader Gaurean vor mai sta cel putin 30 de zile dupa gratii, dupa ce magistratii CAB au decis sa le prelungeasca mandatele de arest pana la data de 28 aprilie. Se poate spune ca cei doi au trecut de la extaz la agonie in numai trei zile, asta deoarece vineri, judecatorii Tribunalului Bucuresti au hotarat ca ei pot fi cercetati in stare de libertate, decizie atacata insa cu recurs de procurori. Atat avocatii Gheorghe Diaconescu si Petre Buneci, cat si Iacobov si Gaurean, au facut tot posibilul sa impresioneze instanta de judecata , ei depunand chiar si o lista cu 1500 de semnaturi ale unor persoane care sprijina cercetarea lor in libertate. Sigur de victorie, Diaconescu chiar a mustruluit procurorul de sedinta care si-a permis sa vorbeasca aproape o ora despre "chichite procesuale", in loc sa se discute despre legalitatea arestarii clientului sau.

Un dosar "facut varza" de procurori

La randul lui, Corneliu Iacobov a tinut sa-si etaleze in fata completului de judecata talentele in ale afacerilor, aducand, totodata, critici dure Parchetului General si sefului acestei institutii, Ilie Botos . Dupa ce a afirmat ca este absolvent al Scolii de afaceri de la Washington si ca are zeci de specializari in afaceri, fostul patron al RAFO, a atacat procurorii pe care i-a acuzat ca "au facut varza" dosarul, fie din cauza nu se pricep, fie din rea vointa. "Parchetul General se erijeaza intr-un intrument politic indreptat impotriva mea", a strigat Iacobov din boxa acuzatilor. Afaceristul l-a criticat apoi pe Ilie Botos, caruia i-a reprosat ca, dupa ce a afirmat public ca RAFO a platit 500 de milioane de dolari pentru denigrarea Parchetului General, a retractat apoi si si-a cerut scuze. "Daca si procurorii sunt ca el, cate semne de intrebare se ridica cu pricire la buna credinta a Parchetului", a afirmat, plin de venin, Iacobov, care crede ca cineva vrea sa se razbune pe el.
Daca la precedentele "vizite" la Tribunal, omul de afaceri moldovean l-a atacat cu insistenta pe presedintele Traian Basescu, caruia ii promisese ca ii va da catusele, ieri, acesta s-a multumit sa declare doar ca are incredere in Justitie si in Dumnezeu. Se pare ca ieri nici oamenii legii si nici divinitatea nu au fost alaturi de el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea