Social

#roman #robert turcescu #cornel nistorescu

Cornel Nistorescu: "Romanul lui Robert Turcescu nu depaseste confesiunea unei gaste!"

cornel nistorescu a lansat un atac virulent la adresa fostului sau coleg Robert Turcescu . Editorialistul ii ataca lui Turescu activitatea din presa, dar si romanul publicat.

"Cu lectura o ducea mai greu si mai rar, desi bietul Turcescu s-a scremut sa scoata un roman pe care l-a si tiparit si-l tine si acum in debara. E atat de slab ca nu depaseste confesiunea unei gaste!", scrie Nistorescu in editorialul de pe Editie.ro.

"Cum imbatraneste Robert Turcescu? In gel si briliantina si infundandu-se in incultura cu care a scapat dintr-o parlita scoala de jurnalism", raspunde Nistorescu la declaratia lui Robert Turcescu "Cornel Nistorescu imbatraneste urat".

Citeste mai jos intregul articol al lui Cornel Nistorescu:

Dupa ce ani si ani m-a tot tamaiat cu rolul jucat in evolutia carierei sale, Robert Turcescu s-a intors pe neasteptate. Ca la Ploiesti! Pentru ca in clarificarea situatiei de la "Cotidianul" am subliniat "contributia" sa majora, junele fudul s-a intors mai sa rupa lantul. M-a trecut pe mine in fruntea listei de responsabili pentru inchiderea ziarului, desi foaia lui Ion Ratiu s-a oprit la tot atatea exemplare la cate am gasit-o in august, cand am preluat-o.

Faptul ca mi-am permis sa subliniez rolul nefast jucat de Robert Turcescu la ziarul pe care l-a condus in perioada celor mai cumplite pagube l-a enervat peste masura. Si astfel, junele cu scafarlia inecata in gel si briliantina a gasit de cuviinta sa scrie ca "imbatranesc urat". Adica il portretizez fara mila si ii critic stapanul politic, la care slujeste cu sarg.

Expresia nici macar nu-i apartine. Vine de pe scoarta cerebrala a unui alt servitor al puterii, Dan Tapalaga, un alt jurnalist cam de acelasi calibru in materie de caracter, de profesionalism si de slugarnicie. Deci "imbatranesc urat", in vreme ce Robert Turcescu si Dan Tapalaga imbatranesc frumos. Zboara vertiginos spre copilaria presei!

Amandoi fac parte din plutonul mitocanilor care folosesc cuvantul batran si batrana pentru toti barbatii si femeile trecute de 50 de ani, mai ales de la tara. Ei nu stiu ca despre batranetea unui om vorbesti doar daca esti beat, daca vrei sa-l ranesti sau daca n-ai la indemana un ciomag sa i-l trantesti peste partea ganditoare. Cum imbatraneste Robert Turcescu? In gel si briliantina si infundandu-se in incultura cu care a scapat dintr-o parlita scoala de jurnalism.

Cand era tanar, Robert Turcescu parea dedicat acestei profesii. Asta m-a si determinat sa-l promovez redactor-sef la Radio Total si, mai apoi, sa-l sustin pentru Europa FM. Numai ca Robert Turcescu, in loc sa evolueze, a devenit repede adversarul tuturor colegilor sai de la Europa FM. Asta l-a si zburat din postul de redactor-sef al radioului. Atunci a venit, plangand, sa-mi spuna ca aveam dreptate. S-a intamplat cum i-am prezis.

A pierdut si emisiunea de la TVR, l-a lasat si nevasta si l-au debarcat de la Europa FM! Plangea ca un copil ca este un om nenorocit. Si iar l-am incurajat. L-am luat la “Evenimentul zilei”, incercand sa-l profilez pe interviuri. N-a fost niciodata un ziarist temeinic, nici un caligraf de situatii si nici un om dedicat adevarului sau dreptatii. I-a placut sa dea din gura, sa se auda si sa se vada.

De fapt, inclinatiile sale de gurist si de tambalagiu s-au putut vedea in nenumarate imprejurari si emisiuni. Daca la radio ar fi fost tratat cu un refuz, daca la ziare si reviste n-ar fi izbutit sa-si faca un vad, Robert Turcescu ar fi ajuns la fel de bine intr-un taraf sau intr-o formatie de muzica usoara.

Poate ca succesul sau ar fi insemnat mai multe slagare decat emisiuni. Ambitiile acestui Pepe al jurnalisticii au tinut totusi de cultura. Guristul nostru se visa ganditor. Doar ca nu i-a placut niciodata cititul. Cu lectura o ducea mai greu si mai rar, desi bietul Turcescu s-a scremut sa scoata un roman pe care l-a si tiparit si-l tine si acum in debara. E atat de slab ca nu depaseste confesiunea unei gaste!

Ce sa-l fi deranjat atat de tare pe acest Pepe radiofonic? N-am pomenit nimic de acuzele lui Gigi Becali si nici de ce spun altii despre serviciile sale de public relations . Am reprodus doar situatia descalificanta in care el, ca redactor-sef al ziarului "Cotidianul", i-a acuzat pe toti cei care au primit casa de la ANL la un pret de doi lei. Fara nicio rusine, s-a sters de pe lista si i-a tocat pe toti ceilalti ca si cum nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase. Sa se fi suparat Turcescu de faptul ca i-am tiparit pagubele?

Orice jurnalist roman poate intra pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si, la bilantul societatii Poligraf SRL pe anii 2005, 2006, 2008, gaseste pierderile inregistrate de talentatul Pepe. Meserias si caracter, Turcescu s-a visat seful jurnalistilor din Romania, desi atunci cand scrie se rezuma la frecatul gelului de pe scafarlie. Si, oricat il freaca, nu se electrizeaza de niciun fel cu o idee mai acatarii!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea