Social

#coreea de nord #coreea de sus #rachete #nava de patrulare #japonia

Coreea de Sud trimite nave de patrulare in Marea Galbena, Japonia urmareste rachetele coreene cu sateliti-spion

Un nou conflict sta sa izbucneasca in Asia. Dupa ce Coreea de Nord a anuntat ca va lansa alte rachete in perioada urmatoare, Coreea de Sud a trimis o nava de patrulare in Marea Galbena.

Potrivit presei internationale, vasul sud-coreean va patrula la frontiera cu Coreea de Nord, fiind dotat cu instalatii de lansare a rachetelor nava-nava ultramoderne. Oficialii de la Seul citati de Realitatea TV au precizat faptul ca puterea de foc a navei este “zdrobitoare in comparatie cu orice arma detinuta de Coreea de Nord”.  

Situatia se tensioneaza din ce in ce mai mult in zona peninsulei coreene. Coreea de Nord a efectuat saptamana trecuta un al doilea test nuclear subteran si a anuntat ca se pregateste sa testeze o noua racheta balistica cu raza medie de actiune. In plus, autoritatile de la Phenian au amenintat Coreea de Sud cu declansarea razboiului si a efectuat si o serie de exercitii militare la frontiera comuna.

Si vecinii celor doua state aflate in conflict se pregatesc de un posibil conflict. De exemplu, autoritatile de la Tokyo au aprobat planul de dezvoltare a unui sistem de avertizare in cazul unui atac cu rachete de raza medie din partea Coreei de Nord. Acest sistem va folosi cei patru sateliti-spion pe care Japonia ii are montati in spatiu, inca din 1998, atunci cand nord-coreenii au lansat o racheta cu raza lunga de actiune care a trecut pe deasupra statului nipon.

Coreea de Nord a lansat in ultima vreme mai multe amenintari, mai ales la adresa Coreei de Sud si a Japoniei, insa a mentionat ca posibile tinte pentru rachetele sale si Statele Unite si Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea