Social

#amenintari #diplomatie #sua #sudan #coreea de nord

Coreea de Nord si Sudanul ameninta SUA

Personalul diplomatic al Ambasadei americane in Sudan a fost evacuat in urma amenintariilor executivului de la Khartoum. Sudanul insista ca va declara razboi oricarui stat care ar incerca sa il aresteze pe presedintele Omar al-Bashir.

Tribunalul Penal International a decis ca liderul acestei tari ar trebui retinut si apoi extradat catre TPI imediat ce ar intra in spatiul aerian international. SUA au cerut Sudanului sa organizeze alegerile prezidentiale excluzandu-l pe Omar al-Bashir.

Vicepresedintele parlamentului sudanez, Mohammed Al Hassan Al-Amin, a facut amenintarile la adresa comunitatii internationale, dupa ce TPI a emis mandatul de arestare pentru presedinte, cu sapte capete de acuzare. Pentru inabusirea revoltei din Darfur, presedintele este acuzat de crime impotriva umanitatii si crime de razboi in urma carora au fost ucisi peste 400.000 de oameni.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american, Gordon Duguid, a anuntat ca autoritatile sudaneze au expulzat 13 organizatii non-guvernamentale, fapt ce "ameninta grav si imediat conditiile de viata" a milioane de refugiati, informeaza Gandul.

Coreea de Nord este alaturi de Sudan pe lista celor mai represive opt state din lume. Armata coreeana a fost plasata luni in stare de alerta, odata cu inceperea unor exercitii militare coordonate de SUA si Coreea de Sud.

Regimul de la Phenian a subliniat ca orice amenintare la adresa satelitului pe care Coreea de Nord intentioneaza sa-l plaseze pe orbita va duce la razboi. SUA si Coreea de Sud sustin ca satelitul este de fapt o racheta cu raza lunga de actiune pe care intentioneaza sa o intercepteze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea