Social

#coreea de nord #foamete #onu

Coreea de Nord ramane fara mancare

Intreruperea ajutorului umanitar international pentru Coreea de Nord agraveaza situatia populatiei. Multi sufera de malnutritie, dar ajutoarele sunt restranse de regimul de la Phenian. 

Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU a avertizat miercuri despre situatia critica din Coreea de Nord. Autoritatile au cerut ONU restrangerea operatiunilor de ajutor. Obiectivul PAM de a ajuta 6,2 milioane de nord coreeni, a fost limitat astfel la numai 2, 27 milioane de persoane. 

"Un adult isi poate permite sa traiasca numai cu cereale si legume cateva luni, insa situatia este critica pentru copii. Tot mai multi dintre acestia sunt internati pentru malnutritie grava", a declarat reprezentantul organizatiei internationale in Coreea de Nord, Torben Due, citat de Adevarul.

Autoritatile au restrictionat ajutorul dupa testul nuclear desfasurat in 25 mai, incident care a provocat reactii puternice in comunitatea internationala .

La mijlocul anilor '90, circa doua milioane de nord coreeni au murit de foame si Coreea de Nord a devenit dependenta de ajutor strain pentru a hrani populatia din tara.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea