Social

#coreea de nord #coreea de sud #statele unite #racheta #lansare

Coreea de Nord lanseaza maine racheta care-i ingrijoreaza pe occidentali

Coreea de Nord lanseaza maine racheta care provoaca incruntari in Statele Unite si in tarile din zona. Anuntul ii apartine presedintelui sud-coreean, Lee Myung-Bak, care a fost prezent in aceste zile la Londra.

Ieri, oficialii occidentali si americani anuntau ca nord-coreeni au inceput alimentarea rachetei care ar urma sa transporte un “aparent satelit de telecomunicatii”. Lansarea, care fusese anuntata de Phenian pentru perioada 4-8 aprilie provoaca Statelor Unite si aliatelor sale din Asia ingrijorari .

Japonia si Coreea de Sud au anuntat ca si-au pus deja fortele armate in stare de alerta, pentru a fi pregatite sa "isi apere teritoriul in cazul amenintarii reprezentate de o racheta nord-coreeana". Phenianul a avertizat in ultimele zile ca, dupa detasare, primul segment al rachetei ar urma sa cada in Marea Japoniei, la aproximativ 130 kilometri de prefectura Akita, iar cel de-al doilea in Oceanul Pacific, la peste 2.100 km de arhipelagul nipon.

Coreea de Nord anuntase ca a inceput pregatirile pentru lansarea rachetei intr-una din zilele urmatoare. Phenianul a invocat dreptul sau " inalienabil " de a dezvolta un program spatial, asemeni Iranului, care a plasat pe orbita primul sau satelit la inceputul lunii februarie. Aceasta lansare ar putea tensiona si mai tare relatiile dintre SUA si Coreea de Nord, dupa ce autoritatile coreene au arestat saptamanile trecute doua jurnaliste americane, pe care le-au acuzat de spionaj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea