Social

#amenintare #razboi #artilerie #sua #coreea de nord

Coreea de Nord, ameninta cu un nou razboi

Coreea de Nord ameninta ca va ataca bazele militare americane din SUA, Insulele Guam si Hawaii, ca reactie fata de survolarea cu bombardiere de tip B-52 a teritoriului sud-coreean. Phenianul a mai amenintat si saptamana trecuta ca va ataca Japonia si Guam.

"Comandamentul armatei poporului coreean declara ca toate trupele de artilerie, inclusiv unitatile strategice de rachete si unitatile de artilerie cu raza lunga de actiune trebuie sa fie plasate la nivelul de alerta «pregatit de lupta»", a anuntat agentia oficiala de presa nord-coreeana.

De asemenea, unitatile trebuie sa fie pregatite sa atace "toate bazele militare americane in regiunea Asia-Pacific, inclusiv pe continentul american, Hawaii si Guam", dar si in Coreea de Sud, a precizat comandamentul nord-coreean.

Expertii spun insa ca, in pofida lansarii cu succes, pe 12 decembrie, a unei rachete de raza lunga de actiune, Phenianul nu detine tehnica necesara a unei lansari de racheta intercontinentala, care sa loveasca SUA.

Specialistii spun, de asemenea, ca Hawaii si Guam sunt in afara razei de actiune a rachetelor cu raza medie de actiune produse de Coreea de Nord.

Sursa foto: padresteve.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea