Social

#coreea de nord #racheta #sua #onu #test nuclear

Coreea de Nord a efectuat un test nuclear si ameninta cu altele

Coreea de Nord a efectuat un test nuclear subteran, dupa ce amenintase de mai multe ori ca va raspund ein acest fel la condamnarea de catre ONU a tirului de racheta de la inceputul lunii aprilie. Actiunea Phenianului a dus la solicitarea de catre statele membre ONU a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Efectuarea "cu succes" a testului a fost anuntata de presa nord-coreeana in aceasta dimineata. Potrivit precizarilor Phinanului, acest test “va contribui la garantarea suveranitatii noastre, a socialismului, pacii si securitatii in peninsula coreeana si in regiune".

Se pare insa ca acest test nu este singura ingrijorare de care trebuie sa tina cont statele din zona. Potrivit presei din Coreea de Sud, Phenianul pare sa fi lansat si o racheta cu raza scurta de actiune, de la o baza de rachete din partea de nord-est a Coreei de Nord. Aceasta informatie este insa in curs de verificare de catre armata sud-coreeana.

Actiunile nord-coreenilor au provocat reactii de ambele parti. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov , a anuntat ca in aceasta seara va avea loc o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, in urma testului nuclear efectuat de Coreea de Nord.

Raspunsul nord-coreean nu s-a lasat mult asteptat, conducerea de la Phenian precizand faptul ca va mai efectua si alte teste nucleare, "daca Statele Unite isi continua politica de intimidare " impotriva Coreei de Nord, dupa cum noteaza Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea