Social

Copos, pe jumatate alungat din Guvern

George Copos este cu un picior in afara Cabinetului Tariceanu. Liderii PC vorbesc despre o posibila retragere a acestuia, saptamina viitoare. Presedintii Aliantei D.A. au convenit sa-l lase pe Dan Voiculescu sa ia o decizie.

Pentru a nu accentua tensiunile dintre Alianta D.A. si PC, dar si in virtutea relatiilor de amicitie politica dintre vicepremierul conservator George Copos si o parte dintre liderii PNL, conducerea centrala a Aliantei a decis sa-l lase pe presedintele PC, Dan Voiculescu, sa decida momentul inlocuirii acestuia din Executiv. Pe linga intentia de a menaja sensibilitatile partenerilor de coalitie, liderii D.A. au plasat, practic, rezolvarea cazului Copos in bratele presedintelui conservator, Dan Voiculescu. Potrivit unor lideri PC, este posibil ca saptamina viitoare, dupa revenirea in tara a lui Dan Voiculescu, George Copos sa fie schimbat din functia de vicepremier. Voiculescu se va intoarce din Londra abia lunea viitoare, el fiind singurul care va decide si persoana care il va inlocui pe Copos. Pina atunci, conservatorii nu pot decit sa sugereze despre cine ar putea fi vorba, cel mai pomenit nume fiind al ultimului membru intrat in PC, Maria Grapini . I-am dat timp lui Copos sa-si rezolve problema. Sa vedem cum vor evolua lucrurile. Pozitia noastra ramine, deocamdata, neschimbata, a nuantat ieri pozitia partidului purtatorul de cuvint al PC, Bogdan Ciuca.

Tariceanu este, din nou, suparat pe Parchet

Si principalul sustinator al lui Copos, premierul Calin Popescu Tariceanu, a avut ieri un punct de vedere mai echivoc. Daca, cu citeva zile in urma, preciza hotarit ca nu-i va cere lui Copos demisia din functia de vicepremier, ieri, Tariceanu a fost mai nuantat: Copos va avea obligatia ca, in sedinta de guvern, sa faca o prezentare a audierilor de la Parchet. In schimb, ieri, Tariceanu nu si-a putut masca o oarecare nemultumire la adresa Parchetului: Nu am primit o informare din partea Parchetului ca sa stiu in ce consta cercetarea. Pentru ca George Copos nici macar nu este, inca, pus sub acuzare. Ar fi fost normal ca Parchetul sa trimita, in cazul unui membru al Guvernului si vicepremier, o informare legata de aceasta situatie. Probabil o vom primi, si atunci vom putea discuta mai mult. Pina atunci, este valabila prezumtia de nevinovatie.

Mai transant decit seful sau a fost ieri ministrul liberal Bogdan Olteanu, care a declarat ca doreste de la vicepremierul conservator explicatii, la prima sedinta de guvern: Asteptam (de la Copos - n.r.) sa ne spuna care este situatia lui juridica si, in functie de asta, sa ia si el o decizie.

Alai de VIP-uri la Parchet

George Copos s-a prezentat ieri la DNA pentru a afla care sint acuzatiile formulate in dosarul Loteria , insa a venit fara avocat, motiv pentru care nu i s-au adus la cunostinta invinuirile. Vicepremierul a afirmat doar ca nu are nevoie de un aparator si spera ca, pina la sfirsitul saptaminii, sa rezolve aceasta problema. Procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva lui George Copos, a presedintelui Loteriei Romane, Nicolae Cristea ( foto ), si a unui actionar de la Ana Electronic, pentru savirsirea unor infractiuni economice. Frauda imputata celor trei ar fi estimata la un milion de euro.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost audiat ieri timp de doua ore la Parchetul General. Patriciu a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune. Presedintele Rompetrol si-a reafirmat speranta ca ancheta in cazul sau sa ia sfirsit cit mai curind, iar dosarul sa fie trimis instantei.

Nici Corneliu Iacobov nu a scapat. Audiat in dosarul RAFO, Iacobov a declarat presei ca in conturile blocate de autoritatile din Monaco are mai putin de un milion de dolari si nu doua, asa cum a relatat presa.

Chemat ieri de procurorii militari pentru a fi audiat in cazul Mineriadei din 90, Virgil Magureanu , fostul sef al SRI, a lipsit. (C.H.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea