Social

Copos cedeaza firimituri de actiuni

Rapid va deveni Societate pe actiuni abia la 1 iulie, iar controlul va fi detinut tot de Copos, cu 70% din actiuni. Celelalte 30 de procente vor fi impartite de opt actionari.

Anuntata cu surle si trimbite, transformarea clubului Rapid in societate pe actiuni a avut impactul unei bombe cu efect intirziat. Intrunita vineri seara, adunarea generala a gruparii giulestene a decis ca noul FC Rapid SA sa se constituie pina pe 31 martie, ultima zi in care se pot depune actele la Federatia Romana de Fotbal (FRF) pentru obtinerea licentei, dar sa devina functional abia de la 1 iulie. Este un proces abia la inceput. Mai avem de lucru la contractele noilor actionari, a declarat Jean Valvis, principalul artizan al trecerii Rapidului de la societate nonprofit la societate pe actiuni. In noua structura, actualul patron al clubului, vicepremierul George Copos, nu va putea fi presedintele Consiliului de Administratie, insa influenta sa la Rapid pare sa fie asigurata. Aceasta in contextul in care s-au scos la vinzare doar 30% din actiuni, restul apartinind Asociatiei Fotbal Club Rapid, detinuta de Copos.

Copos isi mentine influenta

Dinsul nu poate ocupa aceasta functie atita timp cit detine functia de senator sau de membru al Guvernului. Nu cred ca se va supara ca nu va fi presedinte al Consiliului de Administratie, pentru ca dinsul a fost de acord sa cedeze aceste parti din societate. Copos va fi presedinte fondator , iar unul dintre actionari va fi desemnat sa conduca viitorul consiliu, a declarat presedintele executiv, Dinu Gheorghe , care a subliniat ca noua societate va prelua atit activele, cit si pasivele. Cele 30 de procente disponibile vor fi impartite de opt actionari, printre care se vor numara reprezentantii LaDorna, Lukoil, Altex si Carrefour.

Al doilea cantonament

In timp ce la nivelul conducerii se lucreaza de zor la transformarea clubului, jucatorii au intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru meciul din Cupa UEFA, cu Hertha Berlin . Simbata, Daniel Pancu si compania au plecat in Elevetia, pentru un nou stagiu de pregatire. Elevii lui Razvan Lucescu au programate trei meciuri amicale, cu FC Basel, Yverdon si Baulmes, urmind ca pe 13 februarie sa plece direct in Germania. Daca precedentul cantonament, din Cipru, a fost incheiat fara victorie, de aceasta data Lucescu jr. va pune accent si pe rezultatele partidelor de verificare pentru a le spori jucatorilor increderea in sine.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea