Social

#ion bazac #sanatate #coplata #spitale #public-privat #spital regional

Coplata pentru serviciile medicale, de la 1 septembrie

Ministrul Sanatatii vrea eliminarea spagii la doctor prin introducerea coplatii pentru anumite servicii medicale . Banii pacientilor vor fi folositi de la 1 septembrie pentru finantarea serviciilor medicale, de personal si cheltuielile spitalelor.

Ion Bazac a anuntat introducerea unui nou pachet de servicii in sanatate din toamna. Odata cu acesta va intra in vigoare si coplata pentru anumite servicii medicale. Ministrul a dezvaluit ca reforma din sanatate va fi o combinatie intre modelul francez si cel slovac.

"Vom face pachetul de servicii asa cum ne-am asumat, la 1 iulie 2009 , data la care vom defini exact ceea ce inseamna coplata. Pachetul il vom implementa la 1 septembrie, pentru ca sa avem timp pe durata verii sa facem campanie corecta de informare", a declarat Bazac, citat de Gandul.

Ministrul Sanatatii a asigurat accesul la serviciile de sanatate al categoriilor defavorizate care vor primi vaucere pentru coplata si a atras atentia asupra scaderii contributiilor la asigurarile de sanatate, chiar daca veniturile au crescut. "Coplata nu trebuie sa se transforme intr-o dubla presiune. Adica sa ramanem la nivelul platilor informale si sa introducem si coplata. Aceasta este, practic, esenta modificarii legislative", a adaugat Bazac.

Un alt anunt al ministrului a fost construirea pana in 2010 a opt spitale regionale in sistemul de parteneriat public – privat. Ion Bazac a declarat ca va folosi modelul european pentru aceste spitale publice, gestionate privat, dar nu a vrut sa dea detalii suplimentare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea