Social

#sistem sanitar #romani #sondaj #dezaprobare #smurd #sistem de coplata

Coplata in sanatate, dezaprobata de peste jumatate dintre romani

Peste jumatate dintre romani nu sunt de acord cu introducerea sistemului de coplata in sistemul sanitar incepand cu luna martie, este concluzia unui studiu comandat de Institutul Aspen Romania.

Statistica arata ca 68% dintre cei chestionati sunt de parere ca introducerea coplatii pentru serviciile spitalicesti nu va duce la imbunatatirea semnificativa a acestora.

De asemenea, 78% dintre romani dezaproba intentia Ministerului Sanatatii de a reduce numarul serviciilor gratuite incluse in asigurarea obligatorie de sanatate.

In ceea ce priveste increderea in institutiile medicale, 88% dintre cei chestionati au mentionat SMURD, iar 75% unitatile sanitare din sectorul privat. In schimb, romanii au cea mai mica incredere in Casa Nationala de Sanatate (12%) si in Ministerul Sanatatii (11%).

Studiul a fost realizat in perioada 1-12 februarie 2013, pe un esantion de 3.268 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, rezidente in mediul urban.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea