Social

#vaccin #copii #h1n1 #gripa porcina

Copiii vor putea fi vaccinati impotriva H1N1 doar cu acord parental

Copiii vor fi vaccinati impotriva gripei porcine numai daca vor avea acordul parintilor in acest sens, iar gravidele vor beneficia de acest vaccin doar la cerere. In campania de vaccinare care va incepe la 1 decembrie vor beneficia de vaccinul produs de Institutul Cantacuzino aproximativ 20% dintre romani, din principalele grupe de risc.

Institutul Cantacuzino a anuntat ca a definitivat Cantagrip , vaccinul impotriva gripei porcine, pe care il va produce intr-o prima etapa in cinci milioane de doze, pana la sfarsitul anului, pentru a acoperi necesarul din campania de vaccinare a persoanelor considerate cu risc ridicat de imbolnavire .

Potrivit Romania Libera, aproximativ patru milioane de romani s-ar putea imbolnavi de gripa porcina pe toata perioada pandemiei, care ar urma sa atinga un nou varf in perioada februarie -aprilie. Si pentru ca in al doilea val de imbolnaviri sa fie cat mai putine persoane infectate, autoritatile au decis vaccinarea a peste trei milioane de persoane.

Primii care vor beneficia de vaccin gratuit vor fi, conform autoritatilor, copiii institutionalizati, prescolarii, elevii, studentii si femeile insarcinate. Copiii din unitatile scolare vor fi vaccinati impotriva gripei porcine doar cu acordul parintilor, iar gravidele pe baza unei cereri in acest sens. De asemenea, cu prioritate vor fi vaccinate personalul care lucreaza in domenii precum aparare, granite, aeroporturi, hidrocentrale, precum si personalul medico-sanitar.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea