Social

Copiii vor putea fi inscrisi la gradinita incepand cu 3 iunie

Parintii isi vor putea inscrie copiii in gradinite , incepand cu 3 iunie , iar directorii unitatilor de invatamant bucuresti ( ISMB ).

Din cauza deficitului de locuri in gradinite, dar si din cauza faptului ca in unele zone numarul copiilor de gradinita este mai mare decat in altele, directorii unitatilor de invatamant prescolar vor fi obligati sa afiseze perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari sau reparatii, capacitatea gradinitei, respectiv numarul de copii pentru care a fost proiectata, dar si numarul de copii aprobat pentru 2008-2009, precum si numarul de copii inscrisi sau reinscrisi zilnic.

Au prioritate la inscriere copiii care vor fi intra in grupele pregatitoare pentru scoala.

Peste 11.000 de copii din Bucuresti, in majoritate cu varste de 3 sau 4 ani, nu vor putea fi inscrisi, in toamna acestui an, la gradinita, din cauza numarului insuficient de locuri disponibile.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), in Capitala sunt 25.000 de locuri in gradinitele de stat si 57.000 de copii de varste prescolare. "Explicatia faptului ca, in fiecare an, mii de copii nu pot fi inscrisi este aceea ca nu sunt suficiente gradinite, iar ritmul in care sunt construite unele noi este destul de lent in raport cu proportiile crizei de locuri. In anii trecuti, situatia a fost cam aceeasi, adica intre 10.000 si 12.000 de copii nu au avut loc in gradinitele de stat", a precizat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea