Social

#copii # adoptii copii # adoptie copii # procedura de adoptie # legea adoptiilor

Copiii vor putea fi adoptati mult mai usor

Noua lege a adoptiilor va intra in vigoare din februarie 2012. Acest act legislativ va simplifica procedura de adoptie . Astfel, procedura prin care trebuie vor trebui sa treaca orfanii pentru a fi adoptabili va dura maximum un an, informeaza evz.ro.

Bogdan Panait, secretar de stat la Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA), spune ca va fi nevoie in continuare de consimtamantului mamei si se vor cauta rudele pana la gradul patru. Ele nu vor fi convinse sa infieze, ci li se va face doar "o simpla sesizare ".

"Cerem Directiilor de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sa ia toate masurile pentru ca un copil care a stat un an in sistem, si fata de care parintii sunt dezinteresati, sa fie declarat adoptabil", a declarat Bogdan Panait.

El a mai precizeaza ca in fiecare an se fac in medie aproximativ 1.200 de adoptii. El estimeaza ca odata cu intrarea in vigoare a noii legi numarul de adoptii va ajunge la 2.000.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea