Social

#diicot #targu mures #camatari #sclavi #romania #copii

Copiii, sclavi pentru camatari pentru a achita datoriile parintilor! Descoperire socanta in Romania

Pare incredibil, insa se intampla in Romania, in zilele noastre. Copiii sunt tinuti sclavi de camatari si obligati sa munceasca pentru a plati datoriile pe care parintii le aveau.

 

Cazul a fost descoperit in Targu-Mures de catre Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Plotistii au facut mai multe perchezitii la locuintele a cinci persoane banuite ca ar fi comis infractiuni de trafic de minori, in scopul exploatarii acestora. Cinci persoane au fost retinute, in timp ce alte doua sunt cercetate sub control judiciar.

S-a descoperit ca persoanele in cauza tineau in sclavie mai multi copii. Acestia erau obligati sa munceasa pentru acestia, deoarece parintii lor nu si-au mai putut plati datoriile.

Camatarii au dezvoltat un sistem ilegal de obtinere a unor sume de bani, reprezentand contravaloarea alocatiilor si ajutoarelor sociale acordate de stat copiilor minori. Acesti bani reprezentau datoriile pe care parintii le aveau.

Daca datoriile cresteau peste aceste sume, copiii erau luati de camatari si obligati sa munceasca in gospodariile acestora, pana in momentul in care datoria era achitata integral. Unii dintre copii aveau varste foarte fragede de 5-6 ani si erau supusi la munci grele, acestia fiind nevoiti sa aiba grija de un numar mare de animale.

La perchezitii, politistii au gasit trei copii, de 11, 14 si 16 ani, care erau tinuti in aceste conditii, impreuna cu fratele lor, de 19 ani. Tot in cadrul acestor perchezitii, politistii au gasit suma de 60.700 de lei, suma ce nu a putut fi justificata de cei care o detineau. Au fost retinute de asemenea carduri bancare, cupoane emise de autoritati pe numele mai multor minori ce nu fac parte din familia persoanelor cercetate, procuri speciale prin care sunt autorizati autorii faptelor sa ridice sumele de bani reprezentand alocatiile sociale ale acelor minori, contracte de imprumut, contracte de vanzare-cumparare, diferite inscrisuri continand mentiuni privitoare la datorii ale altor persoane, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea