Social

#copii #adaptare #adaptare scoala

Copiii romanilor intorsi in tara au probleme de adaptare la scoala romaneasca

Zeci de mii de copii, plecati in strainatate alaturi de parintii lor, intampina probleme serioase de adaptare la intoarcerea in tara. Potrivit unui studiu european, copiii care au fost mutati prin mai multe scoli, din diferite tari, au parte de probleme grave de ordin psihologic.

De la inceputul crizei economice, tot mai multi romani decid sa revina in tara, motivati in special de sistemul de invatamant din Romania, mai serios si bazat pe disciplina. Pentru copii, insa, adaptarea este foarte dificila.

Peste 30% dintre copiii romani care au revenit in tara din Italia sau Spania si care au solicitat echivalarea studiilor pentru reinmatricularea in sistemul educational romanesc intampina probleme de readaptare, integrare sociala, dificultati emotionale, comportamentale sau de atentie.

Fenomenul migratiei i-a afectat pe copii la nivel psiho-social, astfel ca reintoarcerea in tara, la obiceiuri si prieteni noi, este adesea dureroasa. Intoarcerea in Romania este perceputa de copii ca o remigratie a intregii familii, cauzata de inadaptarea in strainatate sau de problemele financiare.

Studiul a mai aratat ca baietii regreta cel mai mult intoarcerea in tara, astfel ca adaptarea lor la viata sociala este si mai dificila.


Sursa foto: depressioninteenagers.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea