Social

#nume copil #copil #noul cod civil # botez copil # nume de botez

Copiii nu vor mai putea fi botezati cu nume ridicole sau indecente

Noul Cod Civil interzice ca ofiterii starii civile sa mai inregistreze nume precum Hitler, Seif, Judecator sau Armani, pe motiv ca acestea pot "afecta ordinea publica si bunele moravuri ori interesele copilului".

Cel care va decide daca numele propus de parinte pentru bebelusul sau este nepotrivit va fi ofiterul de stare civila , actul normativ neputand sa prevada o lista completa cu nume interzise.

Totul va depinde insa de bunul simt. De exemplu, la Spitalul Polizu au fost parinti care au dorit sa isi boteze copiii Contesa, Boss sau chiar Q7, pentru ca tot exista copii botezati Mercedes.

In Romania exista 2.552 de cetateni pe care ii cheama Buca, 179 de Slabutu si 442 de Strugurel.

In cazul in care parintii se simt nedreptatiti, ei vor putea apela la justitie, dar pana ce instanta de judecata va da o decizie copilul nu va putea avea un nume oficial.

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie , insa normele de procedura civila vor fi puse in aplicare din vara anului viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea