Social

#abuzuri minori #abuzuri copii #judecată #copii #parinti

Copiii isi pot da parintii in judecata! Se va infiinta Avocatul Copilului

In urma numeroaselor abuzuri la care sunt supusi minorii, deputata PNL Andreea Paul a propus infiintarea insitutiei Avocatul Copilului. Atat copiii abuzati cat si alte persoane care cunosc cazuri de abuz asupra copiilor vor putea depune plangeri.

Plangerile vor fi investigate de institutie. Parlamentul ar putea desemna un avocat pentru un mandat de 7 ani.

Aceasta poate fi o persoana care: (1) este cetatean roman; (2) are studii superioare juridice cu o vechime echivalenta indeplinirii conditiilor de numire a unui judecator la Curtea Constitutionala; (3) poseda capacitatea deplina de a intreprinde actiuni legale si se bucura de toate drepturile publice, (4) are o experienta recunoscuta si de notorietate in munca desfasurata cu copiii sau in beneficiul acestora; (5) are un caracter integru si se evidentiaza printr-o inalta autoritate morala avand in vedere valorile morale si sensibilitatea fata de problemele sociale; (6) nu a fost condamnata printr-o sentinta valabila pentru o infractiune deliberata.

Institutia Avocatul Copilului se va ocupa cu promovarea si protejarea drepturilor copilului, dar si monitorizarea respectarii drepturilor copilului. Cea mai importanta atributie consta insa in investigarea si solutionarea plangerilor individuale si de grup, facute de catre copii sau orice alta persoana care sesizeaza incalcari ale drepturilor copilului. In acest sens trebuie sa citeze martori, sa interogheze, sa aiba acces la documente relevante, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: cabinet-avocatura-bucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea