Social

#contributie pensii #imbataranire populatie #pensii viitoare #pensie medie #pensii

Copiii de azi, batranii saraci de maine. S-a calculat ce pensii de mizerie vor avea!

Analistii economici au realizat un calcul potrivit caruia, in 2060, pensia medie de stat va fi cu 31% mai mica decat acum, scrie evz.ro. Daca acum pensia medie este de circa 830 de lei, peste 45 de ani, aceasta va reprezenta echivalentul sumei de 572 de lei de acum, arata un studiu al BCR Pensii.

Scaderea drastica a veniturilor obtinute din pensii este pusa de specialisti pe tendinta accentuata de imbatranire a populatiei. Asa se face ca un salariat va trebui sa sustina 1,5 pensionari, raportul din prezent fiind de 1,2.

O varianta ar fi pensiile private, insa criza financiara a destabilizat chiar si acest sistem. Potrivit datelor BCR, doar jumatate dintre pensiile private obligatorii continua sa fie alimentate.

Nici cei care au incheiat un contract pentru o pensie facultativa nu s-au lasat prea mult convinsi sa isi achite in continuare ratele pentru a-si garanta un venit la batranete, multi reziliind contractele pe parcurs.

Sursa foto: strongerhearts.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea