Social

#consultatii copii bolnavi de cancer # cancer copii #copii bolnavi de cancer #cancer

Copiii bolnavi de cancer, consultati gratuit de un un reputat oncolog turc!

Profesorul Ceyhun Bozkurt, unul dintre cei mai reputati doctori specializati in oncologie pediatrica din Turcia, vine in Constanta, sambata 28 iulie 2018, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicala, pentru copiii din Romania suspectati sau diagnosticati cu cancer.

Evenimentul va avea loc la oficiul din Constanta al Medical Park din Constanta - bvd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pentru programari, pacientii pot suna la reprezentantul din Romania al Grupului International de Spitale Medical Park, la 0727593533 sau prin e-mail, la adresele office@medicalparkromania.com sau aura@medproper.com.

Peste 200.000 de copii diagnosticati, anual, cu cancer

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in fiecare an, la nivel global, peste 200.000 de copii sunt diagnosticati cu cancer - o boala care atinge nenumarate familii si comunitati din toate regiunile lumii. Atunci cand au acces la ingrijire de calitate, mai mult de 80% dintre copiii cu cancer pot supravietui, traind o viata plina si sanatoasa. Cu toate acestea, multi copii din tarile cu venituri mici si cu venituri medii nu primesc sau nu beneficiaza de ingrijiri medicale si, in consecinta, peste 90% din decesele cauzate de cancer in randul copiilor apar in situatii de resurse scazute.

Despre profesorul Ceyhun Bozkurt

Ceyhun Bozkurt lucreaza la Spitalul Medikal Park Bahçelievler din Istanbul - Sectia de Hematologie si Oncologie Copii. A absolvit Facultatea de Medicina Cerrahpasa (Universitatea din Istanbul), s-a specializat in Oncologie Pediatrica si in Oncologie Hematologica la Spitalul de Maternitate, Cercetarea si Pregatirea in Bolile pediatrice si Sanatatea copiilor - Dr. Sami Ulus. Domnul doctor Ceyhun Bozkurt si-a continuat specializarile in transplantul maduvei osoase, cancer de copii, leucemie, anomalii vasculare (tulburari vasculare).

Potrivit domnului doctor Ceyhun Bozkurt, cea mai frecventa boala in anii de copilarie este Anemia Deficitului de Fier, boli maligne, Leucemie limfoblastica acuta. La sectia bolilor de sange ale copilului sunt depistate si tratate cu succes boli ca Anemia Nutritionala (anemia deficitului de fier, penuria anemiei de vitamina B12), leucemia limfoblastica acuta, leucemie mieloida acuta, anemie aplastica, talasemie (anemie mediteraneana), hemofilie si multe alte boli de sange.

“Tratamentul bolilor pediatrice de sange sunt organizate dupa ce pacientii sunt consultati in doua policlinici “Boli Pediatrice de Sange” diferite. iI sala de zi ambulatorie pentru chimioterapie se fac infuziile de chimioterapie si pacientii care necesita primesc transfuzii de sange. Chimioterapia este asigurata de catre asistente cu experienta in chimioterapie, in “Cabine Preparatorii de Chimioterapie” dotate cu filtre Hepa. Unitatile sunt organizate conform necesitatilor copiilor in asa fel incat sa le creasca calitatea vietii in perioada de timp petrecuta in spital. In unitatea de transplant de maduva osoasa, pentru copii cu 6 patuturi si in totalitate dotata cu filtre HEPA, se asigura protocoale preparatorii “Planificate Special pentru Copii” tinand cont de bolile pacientilor, frecventa intalnirii bolilor si de dozele de chimioterapie pe care le-au primit in trecut. Grupul Medical Park este acreditat de catre Grupul European de Transplant de maduva osoasa (The European Group for Blood and Marrow Transplantation - EBMT). Conformitatea deplina cu rudele, neconformitate HLA cu rudele, transplanturi haploidenticale si de sange de la cordonul ombical sunt indeplinite foarte riguros. La „Consiliul de Tumora“, la care se aduna in sedinte regulate privind starea pacientilor, se evalueaza impreuna cu sectiile Oncologie de Radiatii, Chirurgie Pediatrica, Medicina Nucleara, Specialistii de Radiologie si se dezvolta cele mai potrivite protocoale. Toate serviciile medicinale din sectie sunt furnizate de personal specializat academic cu experienta”, explica Ceyhun Bozkurt, doctor oncolog la Spitalul Medikal Park Bahçelievler - Sectia de Hematologie si Oncologie Copii.

Sursa foto: everydayfamily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea