Social

#al qaeda #luptatori-kamikaze #copii afgani

Copiii afgani, momiti cu bomboane sa devina luptatori-kamikaze

Multi dintre copiii afgani au ramas fara parinti in timpul razboiului, iar insurgentii talibani profita de acest lucru si ii momesc pe acestia cu bomboane si cateva monede sa devina luptatori-kamikaze, potrivit presei britanice.

De curand, un baiat in varsta de 8 ani a reusit sa scape din mainile insurgentilor talibani si sa povesteasca cum a fost pacalit cu bomboane sa accepte sa poarte o vesta plina de explozibil.

Micutul a marturisit ca a fost trimis intr-un oras afgan sa detoneze bombele, insa si-a dat seama ca ceva nu este in regula si a mers la niste militari carora le-a explicat ce urma sa faca.

Presa britanica scrie ca aceasta practica este tot mai des intalnita in Afganistan si ca micutii sunt luati de pe strazi si antrenati sa devina martiri al-Qaeda. Cei mai mici dintre ei sunt pusi sa se arunce in aer, iar cei mari sunt antrenati sa manuiasca armele.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea